DOLAR

32,5912

0.34%
EURO

34,8214

0.2%
ALTIN(gr)

2.507,46

0,94%
BİST 100

%
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, O Konudaki Rahatsızlığını Dile Getirdi

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, O Konudaki Rahatsızlığını Dile Getirdi

Son zamanlarda ABD dolarının Türk Lirası karşısında kat kat değer kazanarak ilerlemesi ile beraber gözler, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından yapılacak açıklamalara çevrildi. Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, 'Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, aşırı oynaklığa müdahale edebilmektedir' ifadesini kullanırken, kripto paralar konusuna da değindi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, O Konudaki Rahatsızlığını Dile Getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu,

“Dövizin kripto paralara gitmesinden rahatsızız”

İfadesine yer verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’dan kripto para ve döviz ile ilgili çeşitli açıklamalar geldi. Geçtiğimiz gün, dolar satışı gerçekleştirerek döviz kurlarına direkst bir şekilde müdahale eden Merkez Bankası’nın bugün video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında açıklamalarda bulunan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu,

“Döviz mevduatlarının TL enstrümanlara geçişini teşvik etmek amacıyla kısa süre içinde düzenleme yapacağız”

Dedi.

 Belli Bir Kısmın Kripto Paralara Gitmesinden Rahatsızız

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, geçtiğimiz nisan ayında yapmış olduğu açıklamalarda kripto paralara giden paralardan mutlu olmadıklarını dile getirmişti. Benzer bir açıklamada bulunan Merkez Bankası Başkanı,

“Döviz tevdiat hesaplarına en büyük kısmı TL mevduata gidiyor. Kripto paraya giden belli bir kısımdan rahatsızız”

Dedi.

 Daha önce açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Türkiye’de Kripto paraların yasaklanması gibi bir niyetlerinin olmadığını dile getirmişti. Hatırlanacağı gibi, nisan ayı içerisinde Bitcoin kripto para biriminin 64 bin dolarlık fiyatın üzerine çıkması ile beraber kripto paralarda vurgun ve dolandırıcılık olayları ile genç nüfusun bu sektöre ilgisinin olması kripto paraların ciddi manada tartışılmasına sebep olmuş ve yine aynı şekilde nisan ayı içerisinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, yayınlamış olduğu bir yönetmelik ile kripto paraların ödemelerde kullanılmasını yasaklayan bir dizi karar almıştı.

 Bankacılık düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye bankalar birliği ile Türkiye Katılım bankaları birliğine kredi ile alınan kripto paralar hakkında bir uyarı yazısı gönderilmişti. Kurum, bankaların ve diğer finansal kuruluşların hem bireyler hem de firmalara verilmekte olan kredilerin kripto paralara harcanmaması durumunda hassasiyet gösterilmesini istemişti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP