DOLAR

32,3906

0.2%
EURO

35,0610

-0.05%
ALTIN(gr)

2.325,38

0,27%
BİST 100

%
Hindistan’dan Haber Var: Kripto Para Yasa Tasarısı Güncellendi

Hindistan’dan Haber Var: Kripto Para Yasa Tasarısı Güncellendi

Geçtiğimiz birkaç gün içerisinde ekonomi bakanının, 'yasak yok ama regülasyon gelecek' şeklinde konuştuğu Hindistan'da, uzun zamandır dile getirilen kripto para yasa tasarısında güncelleme gerçekleştirildi. Ülke medyası tarafından dünya kamuoyu ile paylaşılan haberlere göre, yeni kanun tasarısı büyük bir ihtimalle gelecek hafta meclisten geçerek onaylanacak. 'özel kripto paraların bu tasarıda yasaklamadığı açıklandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Hindistan’dan Haber Var: Kripto Para Yasa Tasarısı Güncellendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1,5 milyar nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olma özelliğini taşıyan ve ciddi bir yoksulluğun bulunduğu Hindistan, kripto para adaptasyonunun güneydoğu Asya bölgesinde en çok yaşandığı ve konusu olduğu ülke konumunda ve burada son zamanların en çok tartışılan hususu ise parlamentoya sunulacak olan kripto para yasa tasarısı.

 Hindistan’da ‘Özel’ Kripto Para Maddesi Değişti, Güncelleme Geldi

Geçtiğimiz haftalarda kripto para sektörü medyasına ‘ Kripto paralar Hindistan’da yasaklanıyor’ başlığı ile gelen yasa tasarısına daha sonrasında ise yasaklama amacı bulunmadığı ortaya çıkmıştı. Hindistan’ın ekonomi bakanı ise yasaklama gibi bir amaçlarının bulunmadığını, hedeflerinin kara para aklaması gibi durumların önüne geçmek amacıyla regülasyon getirmek olduğunu açıklamışlardı.

 Hindistan kaynaklı bir habere göre, yasa tasarısında güncellemeler yapıldı ve yeni kripto para yasa tasarısının gelecek hafta Hindistan Meclisine sunulması bekleniyor. Habere göre, daha önceden ya saklanacağı açıklanan ‘özel’ kripto paraların yeni yasa tasarısında yasaklanmamasına karar verildi. Bahsi geçen özel kripto paralar, yasaklanmayacak, regüle edilecek. ‘Özel kripto para’ tanımı ilk dile getirildiği andan itibaren Hindistan’da tartışma konusu olmaya başladı. Yetkililer ise bu varlıklara hangi kripto paraların dahil edileceğini Hindistan kamuoyu ile paylaşmamış da. Daha sonrasında ise bu gruba Bitcoin ile Ether kripto para birimlerinin dahil olmadığı açıklanmıştı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP