• Finans 365
  • Aktüel
  • İlyas Salman Vasiyetini Açıkladı, Öldükten Sonra Beni O Şekilde Uğurlayın!

İlyas Salman Vasiyetini Açıkladı, Öldükten Sonra Beni O Şekilde Uğurlayın!

YouTube platformunda her pazartesi ve perşembe günleri canlı olarak yayınlanan bir magazin programına katılan İlyas Salman, yine ses getirmeye ve gündem yaratmaya devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlyas Salman, programda sunuculardan kendisine sormuş oldukları sorulara cevap verirken, Yeşilçam başta olmak üzere rol aldığı filmler, sanatçı arkadaşları ve benzeri konularda çok önemli açıklamalarda bulundu ve özel yaşamına yönelik bilinmeyenleri de programda anlattı. İlyas Salman’ın vasiyeti ve çok daha fazlasını haberimizde bulabilirsiniz.

 Ateist İlyas Salman’ın Bir Vasiyeti Var Mı?

İlyas Salman, program sunucularından birinin kendisine sormuş olduğu bu soruya cevaben şöyle diyor:

“Vasiyetim şöyle; başıma ne Alevi dedesi ne Sünni hocası gelecek. Ne papaz gelecek. Gelmesin dedim. Benim arkadaşlarım, yoldaşlarım toplanacaklar, türküleri, şarkıları, şiirleri ile uğrayacaklar. Ve yıkamayacaklar beni. Dünyadaki kirimle gideceğim. Hangi elbise ile ölmüşsem o elbise ile gömüleceğim. “

Dedi.

 İlyas Salman Kimdir?

14 Ocak 1949 tarihinde Arguvan’da dünyaya gelmiştir ancak kimlik kartında doğum tarihi 14 Ocak 1954 olarak geçiyor. İlyas Salman, Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu ile yönetmendir. Arguvan Malatya Arguvan ilçesine bağlı Asar Mahallesi nüfusuna kayıtlıdır. Uzun seneler boyunca oynadığı Kürt tiplemeleri sebebiyle Kürt olarak kabul edildi ve bunu açıkça yazanlar da olmuştur. Fakat 2007 senesinde kendi yazısında ve kitabında Türkmen Alevisi olduğunu söylemişti. Malatya Turan Emeksiz lisesindeki eğitimini bitirdikten sonra konservatuarda eğitim görürken son sınıfta okulu bıraktı ve daha sonrasında ise oyunculuğa İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda başlangıç yaptı. Uzun seneler boyunca sinema oyunculuğunda köylü tiplemeleri ile tanındı. Sinema oyunculuğunun yanı sıra aynı zamanda yönetmenliğini yapmış olduğu 2 sinema filmi vardır. Diğer taraftan çeşitli tarzda şiirleri ve türkü albümleri de vardır. Ankara Birlik tiyatrosunda 1997’den 2000 senesine kadar sahne almıştır. Son olarak ‘Hasretim Sansürlüdür’ isimli bir şiir kitabı ile Türk solo dergisindeki makalelerinde meydana gelen ‘Kırmızı Beyaz’  isimli bir kitap çıkarmıştır. Son zamanlarda İlyas Salman, ateist olduğu ile ilgili haberler ile anılıyor. Bunu kendisi de dile getiren İlyas Salman, YouTube’da yayınlanan bir magazin programına katılmış ve öldükten sonra ne şekilde uğurlanması gerektiği ile ilgili ya da nasıl istediği ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP