DOLAR

32,3782

0.16%
EURO

34,9963

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,08

0,21%
BİST 100

%

Bu Zararlı Kripto Para Yazılımına Dikkat, Her Yere Sızıyor!

Son dönemlerde kripto para borsaları sıklıkla siber saldırılara maruz kalıyor ve bunlara bir yenisi daha her an eklenebilir. Özellikle de bireysel katılımcıları ve firmaları hedef almakta olan kripto para fidye yazılımları, geçtiğimiz birkaç ay içerisinde Amerikan başkanının bile dikkatini çekmişti ve şimdi ise ortaya çıkan yeni bir fidye yazılımı, güvenlik şirketlerinin alarmı verilmesine sebep oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Monero, Saldırıda Kullanılıyor

Siber güvenlik firması Sophos aracılığı ile gerçekleştirilen bir çalışmaya göre; Tor2Mine adındaki fidye yazılımının yeni bir varyantı, faaliyet gösteren binlerce şirketi tehdit altına almakta da sayılarda artık gösteriyor. Şirket sisteminden direkt bir şekilde Monero (XRM) madenciliği uygulamalarını gerçekleştirin bu yazılımı, neredeyse hiç takip edilemediği için XRM’yi seçmiş olabilir.

Yarım milyondan daha fazla işletmeye güvenlik ile ilgili hizmet sunan Sophos’un araştırmacısı ve kurucu ortağı Sean Gallagher, söz konusu bu konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada bunun pek çok firma da görüldüğünü açıkladı. Gallagher’a göre ise söz konusu bu yazılım, bir sistem güvenliğindeki açıkları arıyor ve herhangi bir açık meydana geldiğinde diğer şirket bilgisayarlarına sızlıyor.

 Böylelikle bir kişinin kullanmış olduğu bilgisayara giren yazılım aslında bütün firma sistemine bulaşıyor. Bunun çözümünün şu anda olmadığını ya da herhangi bir çözüm modeli var ise de kolay olmadığını ve manuel işlemler gerektiğini dile getiren firma sorumlusu, bunun gibi pek çok yeni yazılım olabileceğine dikkat çekti. Söz konusu bu yazılımdan etkilenip etkilenmediğini anlamak amacıyla ise bilgisayar ile kullanılan sistemdeki performans düşüklüğü takip edilebilir. Anormal bir şekilde düşüşler büyük ihtimalle benzer bir saldırı olmuş olabileceği anlamına gelebilir ve diğer taraftan yatırımcıların bu konuda dikkatli olmaları gerekir. Özellikle de herhangi bir firmada çalışan personellerin kullanmış oldukları bilgisayarların eski ya da yeni olmaları başta olmak üzere personelin tecrübesi burada ön plana çıkıyor. Çünkü personelin bilgisayarını herhangi bir link yada hotmail şeklinde bir ileti geldiğinde öncelikli olarak böyle bir ileti bekleyip beklemediğine bakmalıdır daha sonrasında ise konunun uzmanları tarafından gelen ileti ya tıklanır ya da bilgisayar sistemine ya da firmanın bütün diğer sistemlerine zarar vermeden tamamıyla silinmesi için gerekli uğraşlar verilir. Kripto para yazılımcılığı ya da kripto para madenciliği adı altında gerçekleştirilen ve binlerce firmanın verilerini tehdit eden bu yazılıma kesinlikle dikkat edilmeli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP