DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
TCMB’nin Piyasalara İkinci Müdahalesinden Sonra O İsimden Kritik Çağrı Geldi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • TCMB’nin Piyasalara İkinci Müdahalesinden Sonra O İsimden Kritik Çağrı Geldi!

TCMB’nin Piyasalara İkinci Müdahalesinden Sonra O İsimden Kritik Çağrı Geldi!

7 yıl aradan sonra Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bir hafta içinde ikinci defa dolara müdahale etti. Finans Prof. Özgür Demirtaş, 'Rezerv satmayın, yapmayın!" Uyarısında bulunurken Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz ise, 'yapmayın, sadece ilave döviz talebi yaratıyorsunuz’ dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
TCMB’nin Piyasalara İkinci Müdahalesinden Sonra O İsimden Kritik Çağrı Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

7 yıl aradan sonra Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, bir hafta içinde ikinci defa dolara müdahale etti. Finans Prof. Özgür Demirtaş, ‘Rezerv satmayın, yapmayın!” Uyarısında bulunurken Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz ise, ‘yapmayın, sadece ilave döviz talebi yaratıyorsunuz’ dedi.

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 2014 senesinin ocak ayından itibaren yani aradan 7 yıl sonra 1 Aralık Çarşamba 2021 tarihinde döviz piyasasında satım şeklinde müdahalede bulunmuştu. 7 yıllık aradan sonra bu hafta 2. defa müdahale gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada,

“Doğrudan döviz müdahalesine ilişkin basın duyurusu… Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir. kamuoyunun bilgisine sunulur”

ifadelerine yer verdi.

 Rezerv Satmayın!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından dolara yapılan ikinci müdahale sonrasında ekonomist, finans profesörü Özgür Demirtaş, Merkez Bankasını ‘yapmayın!’ şeklinde uyardı.

 Özgür Demirtaş’ın Konu İle İlgili Paylaştığı Twitter Hesabında Şu İfadelere Yer Verildi:

“Rezerv satarak kur dengelemek sağlıksız ve verimsiz bir yöntemdir. Evimizdeki her dolar çok değerli.. Rezerv satmayın, Merkez Bankası’nın para politikasını düzeltin ve güven verin yeter!”

Özgür Demirtaş, daha öncesinde de Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizi kararı alacağı gün kesinlikle politika faizinin indirilmemesi gerektiği ile ilgili Twitter paylaşımı yapmıştı.

TCMB Eski Bakanı Durmuş Yılmaz: Yapmayın!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası eski başkanı ve iyi Parti milletvekili Durmuş Yılmaz ise konu ile ilgili ‘Yapmayın!’, yalnızca ilave döviz talebi oluşturuyorsunuz. Sayın cumhurbaşkanına ‘susmamız daha hayırlı olacaktır’ demeniz döviz satmaktan daha etkili olacaktır” ifadelerini kullandı.

Durmuş Yılmaz’ın Konu İle İlgili Açıklamaları Şöyle:

Yapmayın şunu! Sadece ilave döviz talebi yaratıyorsunuz. Sayın cumhurbaşkanına ‘susmamız daha hayırlı olacaktır’ demeniz satmaktan daha etkili olacaktır.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP