Uzmanlar Uyarıyor, Altın Bozdurmak İçin Şimdi Acele Etmeyin!
  • Finans 365
  • Altın
  • Uzmanlar Uyarıyor, Altın Bozdurmak İçin Şimdi Acele Etmeyin!

Uzmanlar Uyarıyor, Altın Bozdurmak İçin Şimdi Acele Etmeyin!

Aralık ayının ilk haftasında altın fiyatları inişli çıkışlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Uzmanlar ise şu anda satış gerçekleştiren her yatırımcının zarar edeceğini açıklıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Uzmanlar Uyarıyor, Altın Bozdurmak İçin Şimdi Acele Etmeyin!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hafta sonu da dahil olmak üzere altın fiyatlarında meydana gelen gelişmeler ve son dakika haberleri, milyonlarca kişinin gündeminde yer alıyor. Kapalıçarşı’da güncel ve canlı rakamları takip eden yatırımcılar; Cumhuriyet, Ata, çeyrek, tam, yarım, gram altın fiyatında son durumu merak etmeye başladı. Dolar döviz kuru karşısında gün geçtikçe güvenli yatırım aracı olarak görülen altına yatırım, son zamanlarda giderek artıyor. Peki altın fiyatları bu hafta sonuna kadar olacak? İşte canlı rakamlar ve çok daha fazlası haberimizde…

 Güncel Altın Fiyatları

  • Gram altının alış fiyatı 786.21 TL olurken, satış fiyatı ise 786,38 TL’den işlem görüyor,
  • Çeyrek altının alış fiyatı 1242 TL olurken satış fiyatı ise 1271 TL’den satışa sunuluyor,
  • Yarım altının alış fiyatı 2487, satış fiyatı ise 2550 TL,
  • Cumhuriyet altının alış fiyatı 4974 TL olurken, satış fiyatı ise 5068 TL,

Altın Fiyatları Düşecek Mi Yükselecek Mi?

Piyasa uzmanları, altın fiyatları ile alakalı olarak bir müdahale beklediklerini açıklıyor. Kısa vadeli fiyatlarda bir düşüş olması ile yatırımcıların ve bu düşüşü fırsat olarak değerlendirmesi bekleniyor. Şu anda bakıldığında satış işlemini gerçekleştiren her yatırımcının zarar edeceği konuşulurken, kısa vadeli düşüş sonrasında ise altın alınması ve uzun vadeli bir şekilde beklenmesi önerilir. Uzmanlar, 650-700 seviyelerinin alım fırsatı şeklinde değerlendirilebileceğini söylüyor.

Altın Fiyatlarında Kritik Tarih 15 Aralık

Aralık ayı içerisinde gerçekleştirilecek Amerikan Merkez Bankası toplantısı, ABD enflasyon rakamları ile son olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu tarafından 26 Aralık tarihinde alınacak olan karar ve veriler, altın fiyatlarının nasıl bir yol olacağı hususunda aktif rol oynayacak.

 Gram Altında Teknik Seviyeler Neler?

Gram altına bakıldığında ise yukarıda 750 ile 780 TL seviyesi direnç olarak göz önüne alınırken, devamında ise 800 TL psikolojik direnç düzeyi şeklinde dikkatleri çekiyor. Aşağıda ise 720-700-680 lira ön plana çıkıyor. Bu seferlerinin altında ise 650 TL’nin gündeme gelebileceği açıklanırken, 600 TL’nin de yine aynı şekilde önemli destek olduğu ifade edilen rakamlar arasında yer alıyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP