DOLAR

32,3651

0.14%
EURO

35,0093

-0.23%
ALTIN(gr)

2.324,67

0,24%
BİST 100

%
Kripto Para Piyasalarında Yaşanan Depremden Sonra 500 Milyar Dolar Buhar Oldu

Kripto Para Piyasalarında Yaşanan Depremden Sonra 500 Milyar Dolar Buhar Oldu

Katılımcılar tarafından milyarlarca dolar para yatırılan kripto para borsalarında tarihin en büyük çöküşü meydana geldi. Bitcoin kripto para birimi yaklaşık olarak %22 oranında bir düşüş ile ilk defa 42 bin doları gördü.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Kripto Para Piyasalarında Yaşanan Depremden Sonra 500 Milyar Dolar Buhar Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Satışların meydana getirdiği etki ile beraber 500 milyar dolar buhar olurken uzmanlar, Bitcoin kripto para biriminin düşme sebebini, Amerikan Merkez Bankası‘nın varlık alımı azaltımı mesajı vermesine ve diğer taraftan bakıldığında ise ABD‘deki kripto para firma yöneticilerinin ifadeye çağrılmasına bağlıyor.

 Kripto para piyasası büyük bir depremle karşı karşıya. Bitcoin ve altcoinlerde yatırım gerçekleştiren milyonlarca katılımcının gözü piyasaları çevrilmişken, Bitcoin fiyatı ise son 3 ayda rekor kırarak 70 bin dolar bandını zorladıktan sonra 4 aralık tarihinde tarihi bir düşüş yaşayarak 42 bin dolara kadar geriledi. Günlük değer kaybı bazında bakıldığında %20’ye varan Bitcoin değer kaybı Böylelikle 15 Mayıs tarihinde 33 bin dolara inilen hareketin sonrasında en sert volatilitesi yaşandı. Bitcoin, bugün öğlen saatleri itibariyle 47 bin dolar seviyelerinden alım satım işlemlerine tabi tutuluyor.

 Kripto Para Piyasalarında 500 Milyar Dolar Buhar Oldu

Diğer taraftan gün içerisinde gerçekleştirilen satışların etkisiyle 500 milyar dolardan çok daha fazla gerileyen kripto para birimlerinin toplam piyasa değeri ise %20 oranından çok daha fazla düşüş yaşadı. Piyasa hakimiyeti açısından bakıldığında ikinci sırada bulunan Ethereum kripto para biriminde %20’ye varan bir düşüş meydana geldi. Ethereum, 3500 doların altını dahi gördü. Bu durumların devamlı meydana geldiğine dikkat çeken piyasa uzmanları, kripto para piyasasında katılımcıların temkinli bir şekilde davranması gerektiğine dikkat çekiyor.

Bitcoin’in Düşüş Sebebi Nedir?

Kripto para borsalarında meydana gelen düşüş ile alakalı analistler, gelişmeyi göz önünde bulunduruyor. Bazı analistler, son birkaç aydır süregelen yükselişin sonrasında bir düzeltmenin beklendiğini açıklarken, Amerikan Merkez Bankası’nın enflasyondaki geçicilik vurgusunu terk edip varlık azaltımı çalışmalarının hızlandırılması ile 2022 senesi içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan faiz artışlarının varlık fiyatlarını etkilediğine dikkat çekiyor. Diğer taraftan, Amerika Birleşik Devletleri’nde piyasa yapıcıların öncü kripto para borsaları FTX, Binance, Coindesk üst düzey yöneticilerinin temsilciler Meclisi Mali Hizmetler komitesinde ifadeye çağrılmasının endişe yaratmış olabileceği düşünülüyor. Komitenin başkanı Maxine Watters, düzenlenmemiş bir piyasa olması sebebiyle kripto para birimlerine karşı eleştirileriyle biliniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP