DOLAR

32,3758

0.16%
EURO

34,9832

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Bitcoin Düşüşe Geçince O Ülke, 150 Tane Aldı

Bitcoin Düşüşe Geçince O Ülke, 150 Tane Aldı

Kripto para piyasasında deprem üstüne deprem yaşanmaya devam ediliyor. Öncü Kripto para birimi Bitcoin başta olmak üzere ikinci sırada yer alan Ethereum, %22 oranında değer kaybı yaşayarak yaklaşık 2 ayın en düşük seviyelerini gördü. Bu sert değer kayıpları devam ederken, kripto para birimleri toparlanma çabasına girdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Bitcoin Düşüşe Geçince O Ülke, 150 Tane Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para yatırımcısı, hafta sonuna hareketli bir şekilde başlangıç yaptı. Hafta boyunca 51 bin ile 50 bin dolar arasında alım satım işlemlerine tabi tutulan Bitcoin fiyatları, hafta sonuna çok sert bir düşüşle başladı. Cuma günü kapanış saatlerinde 53 bin dolar seviyesinin üzerinde bir şekilde hareket eden Bitcoin kripto para birimi fiyatları, daha sonrasında ise çok sert bir düşüş ile 42 bin dolar seviyesini dahi gördü.

 Bitcoin’in Düşüşünü El Salvador Fırsata Çevirdi

Daha önce yapmış olduğu açıklamalar ile devletin resmi para birimi olarak kullanılan doların yanında aynı zamanda Bitcoin kripto para biriminin de yine aynı şekilde resmi para birimi olarak kullanılmasına karar verildiğini dile getiren El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, daha sonrasında ise yapmış olduğu bir açıklamada vergiden muaf Bitcoin şehri kurulacağını söylemişti.

Bitcoin fiyatının düşmesi, en çok El Salvador’ un işine yarıyor desek belki de yanlış olmayacak. Çünkü El Salvador, Bitcoin kripto para birimi fiyatlarında meydana gelen düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirdi ve 48 bin 670 dolar seviyesinden 150 Bitcoin daha satın aldığını açıkladı. Bu Bitcoin para birimleri, El Salvador devlet hazinesinde yer alıyor.

El Salvador, Bitcoin kripto para birimini öyle benimsemiş ki geçtiğimiz günlerde İngiltere Merkez Bankası başkanı, El Salvador halkına ‘cahil’ demişti. Bunun üzerine El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, İngiltere Merkez Bankası başkanının kendi halkı için cahil çıkışına ironik bir mesaj ile cevap vermişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP