DOLAR

32,4064

0.15%
EURO

35,2229

-0.05%
ALTIN(gr)

2.322,46

0,16%
BİST 100

%
Bitcoin Düşüşe Geçti, Yatırımcı Dolara Kaçtı!

Bitcoin Düşüşe Geçti, Yatırımcı Dolara Kaçtı!

Yatırımcılar, cumartesi sabahına Bitcoin kripto para biriminde %20'ye yakın bir değer kaybı ile yani sadece 45 dakika içerisinde 52 bin dolar seviyelerinden 42 bin dolar seviyelerine inmiş bir tablo ile karşılaştı. Bitcoin’de meydana gelen bu düşüş, diğer kripto para birimlerinde de daha derin bir biçimde yaşandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Bitcoin Düşüşe Geçti, Yatırımcı Dolara Kaçtı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yatırımcılar, Bitcoin‘den Dolara Kaçtı

 Bitcoin kripto para biriminde 52 bin dolar seviyesinden 42 bin dolar seviyesi ortaya çıkınca ABD dolarına endeksli bir sabit coin olan USDT’ye kaçış aynı oranda hızlandı. Türk borsalarında USDT/TRY kuru, sabah saatlerinde 16.88 TL’yi gördü. Cuma günü ise dolar/ TL 13.3 seviyelerinden kapanma sağlamıştı. Usdt, 10.30 itibari ile TL’ye karşı 15’ten işlem görmeye devam ediyor.

Kripto para dünyasında meydana gelen (Bitcoin) geri çekilme ile beraber kripto para piyasalarının toplam değeri yine aynı şekilde 2.2 milyon doları ve Bitcoin kripto para birinde ise uzun zaman sonra ilk defa bir trilyon doların altına indi.

 Son olarak Bitcoin kripto para biriminde meydana gelen bu değer düşüşü satın alım açısından bir fırsat görenlerde vardı. El Salvador, Bitcoin kripto para biriminin değer düşüşünü fırsata çevirerek 150 btc satın aldığını duyurdu.

El Salvador hükümeti, daha önce yapmış olduğu açıklamada Bitcoin kripto para biriminin devletin resmi para birimi olarak kabul edileceğini duyurmuştu. Daha sonrasında ise ikinci bir açıklama ile vergiden muaf bir Bitcoin şehri kurulacağı yönünde çalışmalara başlandığını açıklamıştı. Daha sonrasında ise İngiliz Merkez Bankası başkanı, başta El Salvador devleti başkanı Nayib Bukele olmak üzere El Salvador halkına ‘cahil’ yakıştırmasında bulunmuştu. Bu mesaj sonrasında El Salvador devlet başkanı Nayib Bukele, yine aynı şekilde kendi Twitter hesabından İngiltere Merkez Bankası başkanına ironik bir cevap gönderdi. Bitcoin kripto para birimi her düşüşe geçtiğinde El Salvador kolları sıvıyor. Alım açısından harekete geçen El Salvador, devlet hazinesinde bitcoin rezervini artırmak amacıyla alım işlemlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Satın alınan bu kripto para birimleri, El Salvador Devleti’nin hazine rezervinde bir dijital para birimi olarak duruyor. El Salvador’un şu anda hazinesinde 1220 btc var. Bugün meydana gelen değer düşüşünü fırsata çeviren El Salvador, tanesi 48700 dolardan toplamda 150 adet btc daha satın alarak devletin hazinesine koydu. Böylelikle El Salvador devletinin rezervinde bulunan btc sayısı 1370’e yükselmiş oldu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP