Erdoğan’dan Çok Kritik Dolar Açıklaması

Erdoğan’dan Çok Kritik Dolar Açıklaması

Siirt'te toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Yakın zamanda kur dalgası makul seviyeye gelecek’ ifadelerini kullandı. Her zaman ve her yerde faizin düşük olması gerektiğini savunacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret için, “Kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek Dar gelirli insanlarımızı biraz daha ferah atacağız.” Dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Erdoğan’dan Çok Kritik Dolar Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’te 15 temmuz demokrasi meydanı’nda gerçekleşen açılış töreninde halka hitap etti. Gerçekleştirilen bu tören ile siirt-eruh karayolundaki zarova çayı üzerinde yapımı tamamlanan zarova köprüsü başta olmak üzere millet bahçesi Birgül Şirvan barajı ile HES, anonim şirketi tarafından Siirt organize sanayi bölgesinde türk-katar ortaklığı ile 102 milyon dolarlık yatırımla ekonomiye kazandırılamaz çinko izabe tesisi başta olmak üzere, 72 kamu ile 3 özel yatırım faaliyete geçecek.

 Erdoğan: Kur Dalgalanmaları Makul Ve İstikrarlı Bir Çizgiye Oturtacağız

Siirtlilere yapmış olduğu hitapta gönderideki konulara yönelik değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemlerde kurdaki dalgalanmalara yönelik şöyle konuştu:

“Yakın zamanda kur dalgası makul seviyeye gelecek. Kur dalgalanmalarına istikrarlı ve Makul bir çizgi oturtacağız. Bunları aşacağız önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren ekonomide gelişmiş ülkeler standartlarını yakaladığımız biri seviyeye ulaştığımızı göreceğiz”

Dedi.

 Düşük Faizden Taviz Vermeyeceğiz

“Asgari ücretli, kayıpları telafi edecek düzeyde belirleyerek Dar gelirli insanlarımızı biraz daha ferah atacağız. Son 3 yıldır bize ekonomimizde saldırıyorlar. Salgının küresel ekonomilerde yol açtığı krizler ile ülkemizin yaşadığı bu süreç birleşince bir süredir yaşanan Kur ve fiyat artışları ile karşılaştık. Milletimizin yaşadığı sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Sanayicilerimiz iyi, işletmelerimizin, esnafımızı yüksek faize karşı destekleyecek paketleri birer birer devreye alıyoruz. Tayyip Erdoğan dün de düşük faiz diyordu bugün de düşük faiz diyorum yarın da düşük faiz diyeceğim. Asla buradan taviz yok. Çünkü faiz zengini daha zengin fakiri daha fakir yapan bir illettir.”

İfadelerine yer verdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP