Altın Şimdi Alınmalı Mı Alınmamalı Mı? İslam Memiş Uyardı!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Şimdi Alınmalı Mı Alınmamalı Mı? İslam Memiş Uyardı!

Altın Şimdi Alınmalı Mı Alınmamalı Mı? İslam Memiş Uyardı!

Dolar ve altın piyasası uzmanı İslam Memiş, altın fiyatları ile alakalı dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Altın Şimdi Alınmalı Mı Alınmamalı Mı? İslam Memiş Uyardı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önümüzdeki birkaç gün içerisinde altın fiyatları, gerçekleşecek Amerikan Merkez Bankası toplantısına gözünü dikmiş durumda. Amerikan Merkez Bankası başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz gün katılmış olduğu bir etkinlikte, kendisine sorulan sorularda yapmış olduğu değerlendirmede piyasalar üzerinde çok etkili bir şekilde bulunan açıklamalarda bulundu. Başkan Powell, yapmış olduğu değerlendirmelerde, kasım ayı içerisinde başlamış oldukları varlık alımı azaltımı birkaç ay önce tamamlamayı hedeflediklerini söyleyerek, 14 ile 15 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek Amerikan Merkez Bankası toplantısına dikkat çekti. Aynı zamanda enflasyon rakamlarının %2 hedefinin çok üzerinde seyrettiğini söyleyerek, Enflasyonun ‘geçici’ olduğu ifadesinin bir kenara bırakılmasının zamanı olduğunu söylemişti.

 Altın İçin Kritik Amerikan Merkez Bankası Toplantısı

 Amerikan Merkez Bankası’nın varlık alımı azaltımı planlanandan daha erken bitirmesi, faizi arttırması takviminin ön tarihleri çekilebileceği beklentisini de meydana getirecektir. Bu durumun meydana gelmesinin dolar endeksini güçlendirmesi başta olmak üzere ters korelasyon etkisi ile altın fiyatları üzerinde aşağı yönlü bir etki etmesi beklenebilir. Piyasaların gözü kulağı 14 ile 15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Amerikan Merkez Bankası toplantılarına çevrildi. Bu tarihe kadar ABD kanadından gelecek istihdam ile enflasyon verileri çok önemli başlıklar olacak.

Altının Gram Fiyatı Ne Kadar Olacak, Altında Yükseliş Devam Edecek Mi?

Gram altın fiyatı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan altın ve dolar uzmanı İslam Memiş,

“Yükselişler bence kalıcı değil. 750 TL seviyesinin üzerinde satış ve fırsatı sunuyor. 750 lira seviyesi üzerinde alım yapmam kimseye de tavsiye etmem uyarılarım vardı. Efendim olur mu 800 liraya yükseldi. Bin lira alacakmış. Kardeşim buyur al tutan mı var? 750 lira seviyesi üzerinde rakamlardan almam almayı da tavsiye etmem. Ne zaman ki gram altın 640-620-585 lira seviyesinin altına sarkar ben altın düştü derim. Düşer mi? Allah bilir. Benim tahmin ve öngörülerim böyle “

 

Açıklamalarında bulundu.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP