Daha Önce ‘Dolar Paraşütsüz Düşecek’ Diyen Necmettin Batırel, Bakın Doların Düşüşünü Hangi Şarta Bağladı
  • Finans 365
  • Döviz
  • Daha Önce ‘Dolar Paraşütsüz Düşecek’ Diyen Necmettin Batırel, Bakın Doların Düşüşünü Hangi Şarta Bağladı

Daha Önce ‘Dolar Paraşütsüz Düşecek’ Diyen Necmettin Batırel, Bakın Doların Düşüşünü Hangi Şarta Bağladı

Ekonomi ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarla gündem olmayı başaran Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, dolar artışının nasıl geriye çekileceği ile ilgili, “50 milyar dolarlık bir fon bütün hesapları bozar." Dedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Daha Önce ‘Dolar Paraşütsüz Düşecek’ Diyen Necmettin Batırel, Bakın Doların Düşüşünü Hangi Şarta Bağladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2017 senesinde doların piyasadaki yükselişinin önüne geçilmesi hususunda,

“Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası olsam, 10 milyar doları şakkadak satarım! Şaşırır millet, dolar düşer “

Önerisinde bulunan Necmettin Batırel, ekonominin içerisinde bulunmuş olduğu tabloya yönelik yeni bir değerlendirmede bulundu.

 Bakın Necmettin Batırel’e Göre Dolar Nasıl Düşecek?

Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel ‘En Büyük Koz’ başlığı altında kaleme aldığı haber makalesinde döviz kurunun devamlı yükseldiğini açıklayarak,

“Moraller ile birlikte dengelerde bozuluyor. Peki, bu tablo nasıl düzelecek?”

Sorusunu sordu.

50 Milyar Dolar Fon Bütün Hesapları Altüst Eder

Necmettin Batırel, kaleme aldığı ekonomi değerlendirmesi makalesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın gerçekleştireceği Katar ile Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretlerine atıfta bulunarak,

“Bu ülkelerden sağlanacak 50 milyar dolarlık bir fon, bütün hesapları bozar. Çil yavrusu gibi dağılırlar”

İfadelerine yer verdi.

 Londra Piyasasına TL Akışını Türk Bankalarının Kesmeleri Lazım

Necmettin Batırel, konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Merkez Bankası’nın piyasalara 1 milyar dolarlık doğrudan müdahalesi ile gevşeyen piyasa, Londra piyasasının desteği ile yeniden atağa kalktı. 1 defa Türk bankalarının Londra piyasasına TL akışını kesmeleri lazım. Böylece düşük faizle TL borçlanıp döviz almaları kesinlikle engellenmeli. Cumhurbaşkanının ‘faizleri sürekli düşük tutacağız’ sözünden sonra büyük bir kur savaşı başladı. Amaç, Türk lirasını eriterek uygulanan faiz politikasına mi sonuç vermediğini göstererek Erdoğan’ı halkın gözünde küçük düşürmek.”

Dedi.

Çil Yavrusu Gibi Dağılacaklar

Hükümetin piyasaları çok yakından izlediğini söyleyen Necmettin Batırel, kimin ne yaptığını da biliyor şeklinde konuştu ve daha sonrasında ise ifadelerine şunları ekledi:

“Cumhurbaşkanı 6-7 Aralık tarihinde Katar’a ve Daha sonrasında ise Şubat başında Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret edecek. Bu ülkelerden sağlanacak 50 milyar dolarlık bir fon bütün hesapları bozar. Çil yavrusu gibi dağılırlar. Erdoğan, usta bir satranç oyuncusu gibi her zaman 4-5 hamle sonrasını düşünerek karar alır. Bugüne kadar kendine güvenenleri hiç yanıltmadı. Hep doğruları yaptı. En zor gününde vatandaşının yanında yer aldı. Üç kuruşluk kur hareketine pabuç mu bırakacak? Hiç şüpheniz olmasın. Eğer faiz konusunda gemileri yakmışsa elinde çok önemli bir koz vardır. Merak etmeyin yakında açıklanır…”

Şeklinde konuştu.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP