DOLAR

32,4802

-0.04%
EURO

34,7644

-0.65%
ALTIN(gr)

2.438,54

0,11%
BİST 100

%
TL’nin Değer Kaybetmesini Fırsata Çeviren Dünya Devi Schindler, Türk Asansör Firması Omsan’ı Alıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • TL’nin Değer Kaybetmesini Fırsata Çeviren Dünya Devi Schindler, Türk Asansör Firması Omsan’ı Alıyor

TL’nin Değer Kaybetmesini Fırsata Çeviren Dünya Devi Schindler, Türk Asansör Firması Omsan’ı Alıyor

Son dönemlerde dolar kurunun, TL karşısında her gün rekor üstüne rekor kırarak yoluna devam etmesinin sonrasında yabancı yatırımcılar, gözünü Türkiye'ye dikti. Dünyanın en önemli 3 asansör ile yürüyen merdiven imalatçısı firmalardan biri olan Schindler, Türkiye yatırımlarını genişletme kararına vardı. İsviçreli şirket, Türkiye'nin en ünlü ve ilk asansör firmalarından biri olan Omsan'ın hisselerinin tamamını satın almak amacıyla görüşmelere başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
TL’nin Değer Kaybetmesini Fırsata Çeviren Dünya Devi Schindler, Türk Asansör Firması Omsan’ı Alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda döviz fiyatlarında meydana gelen yükseliş ile beraber gittikçe kan kaybeden Türk lirası, yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor. Art arda ortaklık ile hisse satın alarak Türkiye’ye girmekte olan ya da varlığını güçlendirmek amacıyla hareket eden yabancı yatırımcı ile firmaların arasında dünyaca ünlü İsviçreli Schindler de dahil oldu.

 Dünyaca ünlü 3 asansör ile yürüyen merdiven üreticilerinden biri olan İsviçreli firma, Türkiye’deki operasyonunu genişletmek kararına vardığını açıkladı.

İsviçreli Şirket, Türk Şirketini Satın Alıyor

Türkiye’nin ilk asansör firmalarından biri olma özelliğini taşıyan Omsan ile mutabakata varan İsviçreli Schindler, Türk asansör firmasının hisselerinin tamamını satın almak amacıyla hareket ediyor. Anlaşmaya varılması durumunda bu işlem, İsviçreli firmanın Türkiye’deki en önemli ikinci satım faaliyeti olacak.

İsviçreli Şirket Schindler, 140’dan Fazla Ülkede Çalışmalarını Sürdürüyor

1874 senesinde kurulumu gerçekleştirilen İsviçreli dünya devi firma, dünya genelinde 140 dan fazla ülkede faaliyet alanına sahip. ABD‘de, Hindistan, İspanya, Brezilya gibi ülkelerde imalat tesisleri inşa eden bu firma, Almanya’ya giren ilk yabancı firmalardan biri olma özelliğini taşıyor. Şirketin bir başka özelliği ise 1980’de Çine adım atmış olan ilk batılı endüstriyel firma. Şirketin 66 bin çalışanı ile 10 milyar dolarlık cirosu var.

 Türk Asansör Firması OMSAN, Gebze’de Üretim Yapıyor

Uzun zamandır Türkiye’de faaliyet gösteren İsviçreli dev firma Schindler, 1947 senesinde kurulumu gerçekleştirilen Türkiye’nin asansörü 1992 senesinde büyük bir adama imza attı. O seneden itibaren İsviçreli firma, Türkeli asansör sanayi anonim şirketi çalışan şirket, %100 İsviçre sermayeli bir şekilde faaliyet gösteriyor. İsviçreli dev bu satın almayı da yine aynı şekilde Türkiye’deki birimi olan Schindler Türkeli asansör adlı firma aracılığı ile gerçekleştirecek. İsviçreli bu firmanın satın alacağı omsan ise Mehmet Rıza Çukurova, Berat Çukurova ile Ayşe Yeşim Akar tarafından idare ediliyor. 1948 senesinde kurulumu gerçekleştirilen Türk asansör firması OMSAN, 1975 senesinde asansör firmasına adım atmıştır. 7500 metrekarelik Gebze’deki işletmede firmanın 180 çalışanı bulunuyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP