DOLAR

32,4802

-0.04%
EURO

34,7644

-0.65%
ALTIN(gr)

2.438,54

0,11%
BİST 100

%
Kripto Piyasasındaki Depremin Sebepleri Nelerdir, Bitcoin Daha Düşecek Mi?

Kripto Piyasasındaki Depremin Sebepleri Nelerdir, Bitcoin Daha Düşecek Mi?

Kripto para borsalarını sallayan büyük geri çekilme, bugün itibarıyla kısmen duraksadı. Öncü kripto para birimlerinin yöneticilerinin ABD temsilciler meclisinde ifadeye çağrılması ile Amerikan Merkez Bankası’nın sıkı para politikası demeçleri, piyasadaki sert düşüşünü tetikleyen en önemli unsurlar oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Kripto Piyasasındaki Depremin Sebepleri Nelerdir, Bitcoin Daha Düşecek Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para borsalarında amiral gemisi olarak tanımlanan Bitcoin, dün meydana gelen kripto para piyasalarındaki depreme paralel bir şekilde aniden çöktü. Son 24 saat içerisinde %20 oranında bir değer kaybı yaşayan kripto para, bugün itibariyle kısmen toparlanmaya başladı ve 49 bin dolar seviyesinin üzerini gördü. Dün, 45 bin dolar seviyesine kadar çekilen Bitcoin, 30 Eylül tarihinden itibaren en düşük seviyesine böylelikle görmüş oldu. Daha önce 10 Kasım tarihinde 69 bin dolar seviyesini test etmiş veya daha sonrasında ise yine aynı şekilde dünya ekonomisinde meydana gelen çeşitli çalkalanma sonrasında yavaş yavaş geriye çekilmişti. Diğer taraftan kripto para birimlerinde meydana gelen gerilemenin yaratmış olduğu panik satışları havası sebebiyle toplamda 2,5 milyar dolarlık bir tasfiye işlemi gerçekleştiği belirtildi. Diğer taraftan Bitcoin kripto para birimindeki %20 oranında değer aralığı, ocak ayından itibaren görülen en büyük oynaklık seviyesi olarak kayıtlara geçti.

 Ethereum Kripto Para Biriminde Ayrışma

Kripto para piyasalarında alım satım işlemlerine tabi tutulan Bitcoin kripto para biriminden sonra gelen ikinci önemli kripto para birimi Ethereum, son 24 saat içerisinde Bitcoin’e karşı kısmen de olsa güçlü bir şekilde pozisyonunu korumayı başardı. Piyasalarda meydana gelen ani gerileme esnasında dün 4 bin doların altını dahi bir süreliğine gören Ethereum, Bitcoin kripto para biriminden ayrışarak daha güçlü bir şekilde toparlanmayı başardı. Ethereum kripto para biriminde meydana gelen toparlanmadan sonra fiyatı 4 bin 100 tl den işlem görüyor.

 Kripto Paralar Neden Düşüyor?

ABD Merkez Bankası’nın enflasyon rakamlarındaki geçicilik vurgusunu terk ettikten sonra varlık azaltmanın hızlandırması ile 2022 senesi içerisinde yapması beklenen faiz artışları ile beraber corona virüsünün omicron varyantının risk iştahını düşürmesi de yine aynı şekilde kripto para piyasalarını etkileyen unsurlar arasında yer alıyor.

Kripto Paralarda Düşüş Devam Edecek Mi?

14 ve 15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Amerikan Merkez Bankası (FED) toplantısında verilecek mesajlar, bütün dünya kamuoyu tarafından şu anda merak içerisinde bekleniyor. Amerikan Merkez Bankası’nın varlık alım programını sonlandırmayı süratli bir hale getirmesi ve faiz artırım takvimini ön bir tarihe çekmesi, piyasayı daha da kötü bir şekilde etkileyebilir. Amerikan Merkez Bankası’nın olası politika değişikliklerinin kripto para piyasalarında çok önemli bir etki oluşturabileceği açıklanıyor.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP