DOLAR

32,5445

0.1%
EURO

34,8943

-0.31%
ALTIN(gr)

2.441,87

0,24%
BİST 100

%
Erdoğan’dan Asgari Ücret İçin Özel Anket Talebi

Erdoğan’dan Asgari Ücret İçin Özel Anket Talebi

Asgari ücret tespit komisyonu ilk toplantısını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret 2022 açısından özel bir anket yaptırdığı belirlendi. İşte milyonlarca vatandaşın merak içerisinde beklemiş oldukları asgari ücret açısından anketten çıkan çarpıcı sonuçlar ve çok daha fazlası haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Erdoğan’dan Asgari Ücret İçin Özel Anket Talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücret 2022 açısından kritik süreç artık başladı. Milyonlarca vatandaşın gözü kulağı asgari ücret komisyonundan çıkacak sonuçlarda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise asgari ücretin ne kadar olması gerektiği ile alakalı kendi anketini yaptırdı. İşte anket sonucunda meydana çıkan rakam…

 Alınan bir son dakika habere göre geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yönetim Kurulu toplantısında asgari ücret ile alakalı çalışmalar tüm detayları ile ele alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret görüşmeleri, şimdiye kadar yapılanlar ile ilgili detaylı bilgi verdi.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Asgari Ücret Anketi Talimatı

Görüşmeler devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda bulunan bütün genel başkan yardımcılarından asgari ücretin ne kadar olması gerektiğine yönelik görüşlerini talep etti. Erdoğan’ın kurmayları, tek tek düşündükleri rakamları dile getirdi. Genel bir şekilde verilen rakamlar ise 4 bin TL civarındaydı. Yani Erdoğan’ın kurmayları, asgari ücretin en az 4000 TL olması gerektiğine yönelik görüş bildirdi.

 Asgari Ücretin İşverene Maliyeti 6600 Lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise, asgari ücretin 4000 TL olarak açıklanması durumunda bunun işverene maliyetinin 6500 TL olacağını açıkladı. Bakan bilgin, bu maliyetin 10 işçiden az çalıştıran küçük işletmeler açısından problem yaratabileceğini ve işçi çıkarmaların gündeme sıklıkla gelmesi ile alakalı endişeler bulunduğunu dile getirdi.

Küçük İşletmelere Destek

Bakan Bilgin, küçük işletmelerin yeni açıklanan asgari ücret rakamından sonra işçi çıkarmalarının önüne geçilmesine yönelik çalışmalar ile alakalı bilgileri de paylaştı. Bakan Bilgin, 10’dan az işçi çalıştıran işletmelere vergi ile SGK prim desteği verilebileceğini açıkladı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Asgari Ücrete Yönelik Görüşleri

Asgari ücret tespit komisyonu çalışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin ne kadar olması gerektiği ile ilgili tam bir rakam telaffuz etmedi fakat rakamın ne olacağı ile ilgili

‘Dar gelirli Vatandaşlarımızın hayat şartlarını iyileştirecek, onları rahatlatacak bir ücret olacak’

Dedi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın asgari ücret ile ilgili görüşleri bu şekilde olduğu için Türkiye’de asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaş, asgari ücretin yüksek bir rakamda olacağı şeklinde tahminlerde bulunuyor. En az 4000 TL olması yönünde halk arasında bir ortak fikir var.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP