Dövize Yatırım Yapanlar Dikkat! Euro,Dolar,Sterlin Fiyatı Kısa Ve Orta vadede Nasıl Şekillenecek? 
  • Finans 365
  • Döviz
  • Dövize Yatırım Yapanlar Dikkat! Euro,Dolar,Sterlin Fiyatı Kısa Ve Orta vadede Nasıl Şekillenecek? 

Dövize Yatırım Yapanlar Dikkat! Euro,Dolar,Sterlin Fiyatı Kısa Ve Orta vadede Nasıl Şekillenecek? 

Uzun zamandır dolar kurunda meydana gelen yükseliş, her gün rekor kırarak yoluna devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 2014 tarihinden itibaren ilk defa bir hafta içerisinde 2 defa üst üste müdahalede bulunmasına rağmen dolar kurunda düşüş yaşanmadı. Dolar ve diğer döviz cinsi ürünlere yatırım yapan katılımcılar, döviz fiyatlarının ne kadar olduğunu, kısa ve orta vadede döviz fiyatlarının ne şekilde değişiklik yaşayacağını merak etmeye başladı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Dövize Yatırım Yapanlar Dikkat! Euro,Dolar,Sterlin Fiyatı Kısa Ve Orta vadede Nasıl Şekillenecek? 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar ne kadar? Sorusu, sabah saatlerinden itibaren ekonomi gündeminin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Amerikan Merkez Bankası’nın faiz kararını kamuoyu ile paylaşılması ile dolar kurunda küresel bir hareketlilik işi yaşanıp yaşanmayacağı merak edilmeye başlandı. Bu bağlamda dolar, euro ve sterlin ile güncel döviz kuru sık sık araştırılıyor.

 Haftanın ilk gününden itibaren Amerikan doları yüzde 0.73 oranında, euro  yüzde 0,75 oranında, İngiliz sterlini ise yüzde 0.61 oranında değer kazandı.

 İşte Karşınızda Güncel Dolar, Euro Ve Sterlin Fiyatları

  • 1 Amerikan dolarının bugün alış fiyatı 13,7662 TL olurken, satış fiyatı ise 13,7931 TL olarak gerçekleşiyor.
  • 1 Euro’nun bugünkü alış fiyatı 15,5864 TL olarak gerçekleşirken, satış fiyatı ise 15,6402 TL olarak işlem görüyor.
  • 1 İngiliz Sterlini bugünkü alış fiyatı 18,1356 TL olarak gerçekleşirken, satış fiyatı ise şu dakikalar içerisinde 18,2265 TL olarak alım satım işlemlerine tabi tutuluyor.

 14 ve 15 Aralık tarihlerinde Amerikan Merkez Bankası tarafından gerçekleştirilecek toplantının sonrasında Merkez Bankası başkanı Jerome Powell, Amerika ve dünya ekonomisine yönelik çok kritik açıklamalarda bulunacak. Faiz kararının ne şekilde değişiklik yaşayacağını merak eden katılımcılar, şimdiden sosyal medya platformlarında Amerikan Merkez Bankası’nın nasıl bir karar varacakları ile ilgili yorumlarda bulunmaya başladı bile. Hemen akabinde 26 Aralık Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu toplanacak ve saat 14’te politika faizini açıklayacak. AK Parti hükümetinin önde gelen isimlerinin yapmış oldukları açıklamalara bakılırsa Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın politika faizini yeniden düşürme kararı alacağı görüşü hakim.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP