Altın Yatırımcılarının Dikkatine! Gram Altın Fiyatı O Seviyeden İşlem Görüyor
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Yatırımcılarının Dikkatine! Gram Altın Fiyatı O Seviyeden İşlem Görüyor

Altın Yatırımcılarının Dikkatine! Gram Altın Fiyatı O Seviyeden İşlem Görüyor

Altına yatırım yapanlar ve günlük altın fiyatlarının ne şekilde değiştiğini merak edenler, son zamanlarda altın fiyatlarını arama motorlarında sıklıkla araştırmaya başladı. Altının gram fiyatı, haftaya yatay bir seyir ile başlamasının sonrasında 786 TL seviyesinde işlem görüyor. Ayna dakikalar içerisinde çeyrek altın 1288 TL olurken, Cumhuriyet altını ise 5247 TL'den satışa sunuluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Altın Yatırımcılarının Dikkatine! Gram Altın Fiyatı O Seviyeden İşlem Görüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz haftayı altının ons fiyatı ile dolar kurundaki yükseliş ve paralel bir şekilde artan altının gram fiyatı, bir gün önce kapanışın yüzde 1.1 üzerinde 786,2 TL’den tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni haftaya da yatay bir şekilde başlaması hem sonrasında 12.00 itibarıyla önceki kapanış için hemen altında yani 786 TL’den işlem görüyor.

 Cumhuriyet Altını Ve Çeyrek Altın Ne Kadar?

Aynı dakikalar içerisinde çeyrek altın, 1.288 TL’den satışa sunulurken, Cumhuriyet altını ise 5247 TL’den alım satım işlemlerine tabi tutuluyor. Altının ons fiyatı ise şu dakikalar içerisinde önceki kapanışa oranla yüzde 1,0 oranında bir azalış ile 1781 dolardan alıcı buluyor.

Ons Altında Direnç Ve Destek Seviyeleri

Analistlerin yapmış oldukları açıklamalara göre Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın, hırçın bir hal alan tonuna karşın yeni tip koronavirüsü salgınında meydana gelen Omicron varyantının meydana getirdiği belirsizliklerle altının ons fiyatında yön arayışının sürdüğü kaydedildi. Bugün, yurt içerisinde reel efektif döviz kuru, yurtdışında ise Euro bölgesinde yatırımcı güven endeksi bilgilerinin analiz edileceğini vurgulayan uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1770 ve 1755 doların ise destek, 1790 doların direnç konumunda olduğunu açıklıyor.

 14 ve 15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Amerikan Merkez Bankası toplantısı sonrasında kamuoyu ile paylaşılacak veriler çok kritik öneme sahip. Diğer taraftan 26 Aralık Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından para politikası kurulu toplanacak ve saat 14.00 itibariyle politika faizinin ne şekilde değişiklik yaşayacağı paylaşılacak. Finans365.com olarak Amerikan Merkez Bankası ile Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın alacakları kararlar ve bu kararların altın ve döviz piyasasında oluşturacağı yansımaları takip edeceğiz.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP