DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Ocak Zammından Sonra En Düşük Ve En Yüksek Memur Maaşları İşte Şu Kadar Olacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ocak Zammından Sonra En Düşük Ve En Yüksek Memur Maaşları İşte Şu Kadar Olacak!

Ocak Zammından Sonra En Düşük Ve En Yüksek Memur Maaşları İşte Şu Kadar Olacak!

Memurlar, Ocak 15'te maaşlarına enflasyon farkının üzerinde bir ilave artış daha alacak. %30 ile %35 arasında gerçekleştirilecek maaş zammından sonra en yüksek ve en düşük memur maaşları hesaba ortaya çıkarıldı. İşte %30 oranında ve %35 oranında zam yapılması durumunda ortaya çıkacak yeni memur maaşları...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Ocak Zammından Sonra En Düşük Ve En Yüksek Memur Maaşları İşte Şu Kadar Olacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 4 milyon memur ile 2 milyondan daha fazla memur emeklisinin 2022 ile 2023 yılları içerisindeki mali ve sosyal haklarını düzenleyen 6. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlileri açısından çok önemli kazanımlara imza atıldığı açıklandı.

  3600 Ek Gösterge Çalışmaları, Toplu Sözleşme Maddesine Dönüştü

Memur ve memur emeklilerinin alacakları maaşlara %30 ile %35 oranında değişiklik gösteren kümülatif bir artış oranları ile enflasyon farkından meydana gelen zam yapıldığı belirtilen açıklamada, 3600 ek gösterge hususunun bir vaat olmaktan çıkarılarak adeta toplu sözleşme maddesi haline getirildiği açıklandı.

 Memur Zammı İle İlgili Ek Protokol Yapılacak

Son zamanlarda dolar kurunda meydana gelen artıştan kaynaklanan finansal dalgalanmalar neticesi ile toplu sözleşmenin alakalı maddelerinde güncellemeye gerek duyulduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ancak bu düzenlemeler hayata geçirirken, demokratik bir müessese olan toplu sözleşmenin zaafa uğraması da kabul edilemez. Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımız ile yaptığımız görüşme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleşmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alarak bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi ek protokol olarak değerlendireceğiz.”

 Uygulama Bütün Kamu Personelini Kapsayacak

Söz konusu gündemdeki bu çalışma, yalnızca doktorları değil aynı zamanda bütün sağlık personellerini gözeten ve bununla da sınırlı kalmayıp bütün kamu personelimizi kapsayacak biçimde enflasyon rakamlarının üzerinde bir sosyal refah çalışması şeklinde yapılacaktır. Çalışanlarımızı, enflasyonu ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımızın üzerindeki etkisini adeta bertaraf edecek bu çalışmayı en kısa süre içerisinde tamamlamak amacıyla çalışmalarımız sürüyor.“

İfadelerine yer verildi.

 İşte Karşınızda En Düşük Ve En Yüksek Memur Maaşları

Totalde %30 ile %35 arasında değişiklik gösteren zamlar sonrasında bütün devlet memurlarının merak ettiği en düşük ve en yüksek memur maaşları da böylelikle kesinlik kazandı. %30’luk bir zam oranı ile; en düşük memur maaşının 4837 TL’den 6288 TL’ye yükselmesi bekleniyor. En yüksek memur maaşı; 20 bin 4 TL’den 26130 5 TL’ye yükselecek. %35 oranında bir zam yapılması durumunda ise; en düşük memur maaşı 4837 TL’den 6529 TL’ye ve en yüksek memur maaşı ise 20.104 TL’den 27140 TL’ye yükselmiş olacak. Ocak ayı içerisinde tüm kamu çalışanlarına enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi de yapılacak. Son çalışmalardan sonra ocak ayının 15’inde kamu personelleri zamlı maaşlarını alacak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP