DOLAR

32,3815

0.19%
EURO

35,0520

-0.14%
ALTIN(gr)

2.324,13

0,21%
BİST 100

%

PUBG, Metaverse Dünyasına Adım Atıyor

Dünyada milyonlarca hayranı bulunan PUBG oyun geliştiricisi taraftan KRAFTON firması da metaverse dünyasına adım atmaya hazırlanıyor. Güney Koreli firmadan ülke medyasına yapılan değerlendirmede, temmuz ayı içerisinde hızlı bir şekilde büyüyen metaverse platformu, Zepeto’nun ana firması Naver Z’ye yönelik gerçekleştirilen yatırımın, metaverse dünyasındaki avantajları değerlendirmek amacıyla olduğu açıklandı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KRAFTON firması, Güney Kore basınına yapmış olduğu değerlendirme ile Naver Z’deki paylarının (hisselerinin), metaverse dünyasındaki avantajları değerlendirmeye yönelik politikalarının bir parçası olduğunu açıkladı. Bu açıklamanın hemen sonrasında KRAFTON CEO’su Bae Dong-Geun, kazanç raporu için gerçekleştirilen toplantıda oyun tecrübelerini NFT piyasası ile birleştirmek yani bir araya getirmek amacıyla hareket ettiklerini açıkladı. 2007 senesinde kurulumu gerçekleştirilen ve eski adı ile Bluehole olan KRAFTON, PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), TERA ile ELYON ve benzeri popüler çevrimiçi uygulama oyunlarının geliştiricisi konumunda… KRAFTON’un temmuz ayı içerisinde yaklaşık olarak 4.2 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiği Naver Z’nin alt birimi (şirketi) olan Zepeto, Özellikle de bütün dünyadaki gençlerden son zamanlarda çok ciddi bir ilgi görmeye başladı ve şu anda yaklaşık olarak 250 milyon kullanıcıya sahip…

 150 Milyon Dolarlık Yatırım

Bilindiği gibi geçtiğimiz birkaç gün içerisinde zepeto, Japon teknoloji harikası Softbank’ın öncülüğünü gerçekleştirdiği bir yatırım turnesinde totalde 150 milyon dolara varan bir rakam ile yatırım gerçekleştirdi. Softbank, Asya’dan Latin Amerika’ya kadar uzanmakta olan çok geniş bir bölgede son zamanlarda yapmış olduğu kripto para yatırımları ile ön plana çıkmayı başarıyor.

Yakın zaman içerisinde normal cep telefonlarından ya da diğer mobil cihazlarından PUBG Mobile veya PUBG Lite oyununu oynayan kişilerin bir taraftan oyun oynarken diğer taraftan Kripto para alıp satıp para kazanmaları mümkün olacak. Şu anda dünya üzerinde 250 milyondan daha fazla kullanıcısı bulunan PUBG mobil uygulaması böylelikle milyarlarca insana ulaşacak ve katbekat servetini artıracak.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP