DOLAR

32,5458

-0.01%
EURO

34,9083

0.12%
ALTIN(gr)

2.425,25

0,10%
BİST 100

%
Bitcoin’in Neden Düştüğü Belli Oldu!

Bitcoin’in Neden Düştüğü Belli Oldu!

Geçtiğimiz cumartesi günü Türkiye saatleri ile Sabah saatlerinde sadece 45 dakikalık süreç içerisinde 10 bin dolar gibi çok sert bir düşüş yaşayan Bitcoin, yatırımcılarını korkutmuş ve tüm kripto para evrenini adeta şaşkına çevirmişti. Zincir üstü veri platformu Classnode, Bitcoin’deki bu çöküşü rakamlarla analiz etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Bitcoin’in Neden Düştüğü Belli Oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son 2 haftalık süreç içerisinde toplamda 60 bin dolar barajını aşmaya çalışan Bitcoin kripto para birimi, cuma akşamından itibaren bir düşüş hareketine girdi. Cumartesi sabahı ise iyice belirgin bir hal alan değer düşüşü, fiyatın 42000 dolar seviyesine kadar inmesine neden oldu. Zincir üstü veri platformu Classnode ise resmi Twitter hesabından Bitcoin kripto para biriminde meydana gelen bu düşüşü değerlendiren bir flood paylaştı. Genel itibariyle konuya bakıldığında satış işlemlerinin yeni yatırımcı tarafından zararın kabul edilmesi şeklinde dahi yapıldığını açıklayan platform, 2.18 milyar dolarlık realize edilmiş zararına satışların, tarihin en büyük 3. kaybı olduğunu belirti. Classnode’un meydana gelen gelişmeler ve alakalı Twitter’dan yapmış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“ Bitcoin deki büyük satışın değerlendirilmesi:

‘ Bitcoin yatırımcıları, hafta sonu yaşanan satışta tarihteki en büyük 3. Zarar kabul edilişi yeni gördüler. Kabul edilen zarar 2.18 milyar dolardı.

Geçmişteki rakamlar ise şu şekildeydi:

2020 senesinin Mart ayında 1.38 milyar dolar, 2020 senesinin Mayıs ayında 2.65 milyar dolar, 2020 senesinin Haziran ayında 3.45 milyar dolar…

 

Burada sorulması gereken soru ise bu satışları hangi Bitcoin yatırımcı grubunun yaptığı… Eğer uzun dönemli yatırımcıların elinde bulunan arza bakarsak, burada açıkça geçen hafta rakamlarda bir değişiklik olmadığını görüyoruz. Bu da, satışların daha çok yeni yatırımcılar tarafından yapılmış olabileceğini gösteriyor. Diğer yandan, kısa vadeli yatırımcının harcanan çıktı kar oranı önemli derecedeki zarar kabulünün, bu grup tarafından yapıldığını gösteriyor. Kısa vadeli yatırımcılar tarafından yapılan satışların en az sağladığı dönem ise 29.000 dolar seviyesinin görüldüğü temmuz ayıydı. Borsalara giden btc sayısı ise 2000 ile 3200’ü gördü. Bu önemli bir anlam ifade ediyor çünkü mayıs ayındaki 10.000 Bitcoin rakamı düşünüldüğünde bu sayı çok küçük kalıyor. Ayrıca vadeli işlem sözleşmelerinin %25’inin kapalı olduğu bir zamanda satışların en itici gücünün ise kaldıraçlı işlemlerden geldiği değerlendirilmesini de yapabiliriz”

İfadelerine yer verildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP