Altın Yatırımcıları Dikkat! İşte Altın Piyasasındaki Son Gelişmeler Ve Fiyatlar
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Yatırımcıları Dikkat! İşte Altın Piyasasındaki Son Gelişmeler Ve Fiyatlar

Altın Yatırımcıları Dikkat! İşte Altın Piyasasındaki Son Gelişmeler Ve Fiyatlar

Gram altın, güne düşüşle başladıktan hemen sonra 783 TL seviyesinden alım satım işlemlerine tabi tutulmaya devam ediliyor. Aynı dakikalar içerisinde çeyrek altın 1285 tlden satışa sunulurken, Cumhuriyet altını ise 5336 TL'den alıcı buluyor.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Altın Yatırımcıları Dikkat! İşte Altın Piyasasındaki Son Gelişmeler Ve Fiyatlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz gün, 795 TL ile tarihi zirvesini yakalayan altının gram fiyatı, önceki günü kapanışın yüzde 0,4 oranı üzerinde yani 789 liradan tamamladı. Altının gram fiyatı yeni günü ise dolar kurundaki gerilemeye paralel bir şekilde düşüşle başlamasının sonrasında saat 16.45 itibariyle 785 TL’den işlem görüyor.

 Cumhuriyet Ve Çeyrek Altın Ne Kadar?

Aynı dakikalar içerisinde çeyrek altının bugün piyasada işlem gördüğü rakam 1285 TL olurken, Cumhuriyet altını ise yine aynı dakikalar içerisinde 5236 TL’den alım satım işlemlerine tabi tutulmaya devam ediyor. Altının ons fiyatı ise şu aralar önceki kapanışa oranla yüzde 0,3 artış ile 1783 dolardan satışa sunuluyor.

 Ons Altında Teknik Seviyeler

Piyasa uzmanlarının yapmış oldukları açıklamalara göre yeni tip koronavirüsü salgınında Güney Afrika’da çıkan omicron varyantına yönelik korkuların azalmaya doğru gitmesi ile beraber küresel piyasalarda pozitif bir seyir izlediğini açıklayarak, altının ons fiyatındaki yükselişe karşın bugün dolar kurundaki düşün yurt içinde altın fiyatlarının geriye doğru hareket etmesine neden olduğunu açıkladı. Bugün yurtiçinde hazine nakit gerçekleşmeleri ve yurtdışında ise Almanya’da beklenti endeksi, Euro bölgesinde 3 çeyrek gayri safi yurtiçi hasıla ve ABD’li dış ticaret verilerinin analizi edileceğini kaydeden uzmanlar, covid-19 salgınına yönelik haber akışının ise yatırımcıların odağında bulunduğunu dile getirdi. Uzmanlar, teknik açıdan bakıldığında ise ons fiyatında 1770 ve 1755 doların destek; 1790 dolarını ise direnç konumunda olduğunu söylüyor. Bundan bir hafta sonra yani 14 Aralık tarihinde başlayacak olan ve 15 tarihinde karara bağlanacak Amerikan Merkez Bankası politika faizi kararları başta olmak üzere 26 Aralık Perşembe günü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulu tarafından alınacak kararların altın fiyatları üzerinde ciddi manada etki oluşturması bekleniyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP