DOLAR

32,4792

-0.2%
EURO

34,9704

0.36%
ALTIN(gr)

2.435,97

0,54%
BİST 100

%
Elektrik Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor!

Elektrik Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor!

Elektrik faturaları ile ilgili vatandaşları sevindiren haber, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den geldi. Yurttaşlara yeni sene müjdesi veren bakan Dönmez, “1 Ocak 2022 tarihi itibariyle uygulamaya koyacağımız kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az fatura ödeyeceklerdir.” İfadelerine yer verdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Elektrik Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda vatandaşlar arasında özellikle de elektrik faturalarında TRT Payı ile enerji fonu kesintilerinin yapılması tartışma yaratıyordu. Hükümeti tarafından bu konuya yönelik çeşitli açıklamalar yapılıyordu ancak son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koydu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu ile ilgili geçtiğimiz ay yapmış olduğu açıklamada 2022 senesinin başından itibaren geçerli olmak üzere elektrik faturalarında mevcut olan enerji fonu ile TRT payı kesintilerinin artık vatandaştan alınmayacağı müjdesini vermişti. Daha sonrasında ise konu ile ilgili Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, çalışma başlatmıştı ve bugün gerçekleştirilen bütçe görüşmelerinde bakan Dönmez, konuya açıklık getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bugün Enerji ve tabii kaynaklar ile gençlik ve spor bakanlıkları ile bağlı kurum ve kuruluşların bütçeleri ele alındı. Enerji ve tabii kaynaklar bakanı Fatih Dönmez, yapmış olduğu konuşmada elektrik ve doğalgaz faturaları ile ilgili çarpıcı açıklamalara yer verdi.

 Enerji Fonu İle TRT Payı

TRT pay ile enerji fonuna yönelik açıklamalarda bulunan Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,

“2021 ile 2026 yatarım döneminde 367 yerleşim yerine daha doğalgaz ulaştırılacak. Elektrik faturalarındaki TRT ve enerji fonunu da kaldırarak vatandaşlarımıza yıllık yaklaşık 3 milyar liralık bir destek vermiş olacağız”

Dedi.

Elektrikte Kademeli Tarife Dönemi

2022 senesinin müjdesini veren bakan Dönmez,

“Ayrıca, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla uygulamaya koyacağımız kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az fatura ödeyeceklerdir”

Dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP