DOLAR

32,5503

0.22%
EURO

34,8073

0.06%
ALTIN(gr)

2.488,73

0,20%
BİST 100

%
Kripto Paralar, Gözünü Yükseğe Dikti,İşte Yeni Seviyeler!

Kripto Paralar, Gözünü Yükseğe Dikti,İşte Yeni Seviyeler!

Son zamanlarda kripto para birimlerinin neredeyse tamamında meydana gelen düşüş eğilimi artık yerini yavaş yavaş toparlanmaya bıraktı. Bitcoin kripto para birimi önderliğinde başlangıç yapılan fiyat düşüşü, yine aynı şekilde Bitcoin ile toparlanmaya başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Kripto Paralar, Gözünü Yükseğe Dikti,İşte Yeni Seviyeler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto paralarda meydana gelen düşüş dalgası, hafif bir yükselişe dönmeye başladı. 10 Kasım tarihinde görmüş olduğu 69 bin dolar seviyesinden 42 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin kripto para birimi, yüzde 8’e yakın bir prim ile 51426 dolar seviyelerinde alım satım işlemlerine tabi tutuluyor.

 1 hafta önce başlangıç yapan ve nedeni ise Güney Afrika’da ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından bütün dünya kamuoyu ile paylaşılan omicron varyantı ile ABD‘nin enflasyonun önüne geçebilmek amacıyla faiz artırımına yönelik karara ilişkin beklentiler, kripto para piyasalarını adeta altüst etti.

 Kripto para birimleri, çok sert bir şekilde yere çakılırken, amiral gemisi olarak bilinen kripto para birimi Bitcoin, tarihi zirvesinden yaklaşık olarak %40’a yakın uzaklaşmış görünüyor. Altcoinlerde ise büyük kayıplar meydana gelirken, kripto para piyasasında ikinci sırada yer alan Ethereum kripto para birinde ise 4 bin dolar seviyesinin altına düşüş yaşandı. Şu sıralar Ether kripto para birimi, %11 prim ile 4411 dolar seviyesinde işlem görüyor.

 42 Milyon Dolarlık Çıkış

Dijital varlık yatırım ürünlerine giriş sürse de geçtiğimiz cuma günü 42 milyon dolarlık bir çıkış meydana geldi. Kripto para borsalarına sermaye girişi ise bir önceki hafta içi 147 milyon dolardan 184 milyon dolara gerilemiş oldu.

Pastanın Büyük Dilimi Bitcoin’de!

Genel itibari ile konuya bakıldığında Bitcoin kripto para birimine 144. 9 milyon dolar, ikinci sırada yer alan Ether kripto para birimine 15.1 milyon dolar, Solana kripto para birimine ise 4.6 milyon dolarlık bir giriş yaşandığı açıklandı. Cuma günü Bitcoin kripto para biriminde işlem hacmi kasım ayının 8 milyar dolar şeklinde gerçekleşen günlük ortalamasının neredeyse iki katına çıktı, yani 15 milyar dolar olarak kayıtlara geçti.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP