Dolar Yatırımcıları Dikkat, İşte Teknik Seviyeler!

Dolar Yatırımcıları Dikkat, İşte Teknik Seviyeler!

Bir önceki güne oranla düşüş ile başlamasının sonrasında bugüne tekrardan yükselişle başlayan Amerikan doları, tekrardan 13.61 lira seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Dolar, güne yükselişle başlamasının sonrasında 13.61 seviyelerinden işlem görüyor. Geçtiğimiz gün, düşüş eğiliminde bir şekilde hareket eden Amerikan doları, bugünü, önceki güne oranla kapanışın yüzde 2.3 altında yani 13.4973 liradan tamamladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Dolar Yatırımcıları Dikkat, İşte Teknik Seviyeler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önceki Kapanışa Oranla Yüzde 0.8 Artış Kaydedildi

  Dolar, bugünü bir değer kazancı ile başlamasının sonrasında 11.00 itibarıyla bir önceki kapanışa göre %8 bir artış oranı ile 13.6120 seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Aynı dakikalar içerisinde Euro, yüzde 1.01 oranında bir değer kazancı ile 15.3650 liradan ve İngiliz sterlini ise yüzde 0.83 oranında bir artış ile 18,0230 liradan satış işlemlerine devam ediyor. Dolar endeksi, şu dakikalar içerisinde önceki kapanışa oranla yüzde 0.2 oranında bir azalış ile 96.2 seviyesinde bir dengede, euro/olar paritesi ise yüzde 0.2 oranında bir artış ile 1.1290 liradan alıcı buluyor.

  ABD’den Gelecek Veriler Bekleniyor

Uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre, Corona virüsünün yeni tip varyantı Omicron salgınına yönelik endişelerin azalması ile beraber küresel bazda risk algısının gerilediği açıklanıyor. Bugün ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde tarafından yapılacak açıklamalar başta olmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’nde JOLTS, açık iş sayısı tablosunda yer alan verilerinin takip edileceğini dile getiren uzmanlar, koronavirüsü salgınına yönelik haber akışını yine aynı şekilde yatırımcıların odağında bulunduğunu ve Amerika’dan gelecek verilerin piyasayı etkisi altına alacağını söylüyor. Yine aynı şekilde uzmanlar, teknik açıdan bakıldığında dolar endeksi %96.5 seviyesinin direnç ve 95.7 seviyesinin ise destek konumunda olduğunu açıklıyor.

Diğer taraftan 14 Aralık tarihinde başlayacak olan ve 15 Aralık tarihinde bir basın toplantısı ile dünya kamuoyu ile paylaşılacak Amerikan Merkez Bankası enflasyon ve tahvil alımı verilerinin yine aynı şekilde bütün dünya kamuoyunda döviz piyasası başta olmak üzere altın piyasasında hareketliliğin meydana gelmesine sebep olacağı tahmin ediliyor. Bizlerde finans365.com olarak, Amerika Merkez Bankası tarafından paylaşılacak verilerin Türkiye ve dünya piyasalarında nasıl bir etki oluşturacağını yakından takip edip sizlere sıcağı sıcağına aktarmaya devam edeceğiz.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP