Altın Yatırımcılarının Dikkatine Analistler, Tarih Vererek Uyardı!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Yatırımcılarının Dikkatine Analistler, Tarih Vererek Uyardı!

Altın Yatırımcılarının Dikkatine Analistler, Tarih Vererek Uyardı!

Altının ons fiyatında meydana gelen yükselişe karşın dolar, dün yaşamış olduğu düşüşün etkisiyle 771,2 liraya kadar gerileyen altının gram fiyatı bugün tekrardan 784 TL'ye çıktı. Uzmanlar, tüm piyasanın Amerika Birleşik Devletleri’nde cuma günü dünya kamuoyu ile paylaşılacak enflasyon rakamlarını beklediğini açıklayarak, yurttaşların hesabını bu duruma göre yapmaları gerektiğini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Altın Yatırımcılarının Dikkatine Analistler, Tarih Vererek Uyardı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gram altın fiyatı, bugün sabah saatlerinden itibaren güne yükselişle başlamasının sonrasında 784 lira seviyesinde işlem görmeye devam ediyor. Dün ise altının ons fiyatında meydana gelen yükselişe karşın dolar kurunda hafiften oluşan düşüşün etkisiyle 771 lira seviyesine kadar gerileyen altının gram fiyatı, yine aynı şekilde günü yüzde 1.2 bir azalış ile 779 liradan tamamladı.

 Tekrardan Yükseldi

Altının gram fiyatı, yeni güne ise yine aynı şekilde yükselişle başlamasının sonrasında 12.00 itibari ile önceki kapanışa oranla yüzde 0.6 oranında bir artış ile 784 liradan işlem görüyor. Yine aynı şekilde aynı dakika içerisinde çeyrek altın fiyatı 1286 lira olurken, Cumhuriyet altını ise 5245 liradan satışa sunuluyor. Altının ons fiyatı, şu dakikalar içerisinde bir önceki kapanış oranda yüzde 0.1 artış ile 1787 dolardan alıcı buluyor.

Gözler Amerikan Enflasyon Verilerinde

Uzmanlar, Corona virüsünün Güney Afrika’da meydana gelen omicron var yansına yönelik endişelerin azalması ile beraber risk iştahının artışa geçtiğini açıklayarak, ABD‘de cuma günü açıklanacak enflasyon rakamları öncesinde altının ons fiyatında dalgalanmanın devam edebileceğini kaydetti.

  Dolarda Teknik Seviyeler Neler?

Bugün ise Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde tarafından yapılan açıklamalar ile Amerika Birleşik Devletleri’nde açık iş sayısı bilgilerinin analiz edileceğini dile getiren analistler, teknik açıdan bakıldığında altının ons fiyatında 1770 ile 1155 doların destek ve yine aynı şekilde 1790 doların ise direnç konumunda olduğunu açıklıyor.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP