DOLAR

32,3555

0.1%
EURO

35,1384

-0.09%
ALTIN(gr)

2.322,61

0,17%
BİST 100

%
Asgari Ücret 2. Round’ta Kriz Çıktı: TİSK İle TÜRK-İŞ’in Önerdiği Rakamlar Arasında Dağlar Kadar Fark Var
  • Finans 365
  • Gündem
  • Asgari Ücret 2. Round’ta Kriz Çıktı: TİSK İle TÜRK-İŞ’in Önerdiği Rakamlar Arasında Dağlar Kadar Fark Var

Asgari Ücret 2. Round’ta Kriz Çıktı: TİSK İle TÜRK-İŞ’in Önerdiği Rakamlar Arasında Dağlar Kadar Fark Var

Asgari ücret tespit komisyonunun bugün 3. Toplantısı TİSK ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının hemen sonrasında taraflardan ilk açıklamalar peş peşe geldi. TÜRK-İŞ, bir işçinin asgari geçim miktarını 3.900 TL olarak ifade ederken, diğer taraftan işveren tarafı ise söz konusu miktarı 3100 TL olarak açıkladı. Tarafların rakam hususunda anlaşmazlıkları devam ederken, sonuç ise 4. toplantıda çıkacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Asgari Ücret 2. Round’ta Kriz Çıktı: TİSK İle TÜRK-İŞ’in Önerdiği Rakamlar Arasında Dağlar Kadar Fark Var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye‘de şu anda doğrudur 7 milyon asgari ücretle çalışan ve dolaylı olarak ise bütün vatandaşları oldukça yakından ilgilendiren yeni asgari ücreti tespit etme faaliyetlerinde resmi süreç devam ediyor. İşveren, işçi ile hükümet temsilcilerinin oluşturduğu asgari ücret tespit komisyonu, 2022 senesinde geçerli olacak asgari ücreti belirlemek amacıyla çalışmalarına 1 aralık tarihinde başlamıştı.

Üçüncü toplantı, bugün Türkiye işveren sendikaları konfederasyonunda gerçekleştirdi. Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder’in sevk ve idaresinde başlayan toplantıda, Çalışma Genel müdürlüğü ile Türkiye istatistik kurumundan gelecek veri ile raporlar ele alındı. Bu raporların sonrasında işveren ve, işçi tarafı pazarlık sürecindeki ilk rakamları telaffuz etti.

 Önder: 4. Toplantıda Karar Çıkacak

Çalışma genel Müdürü Nurcan Önder, toplantının hemen sonrasında yapmış olduğu açıklamada,

“Yaptığımız hesapta Hacettepe tarafından verilen parametreler ile rakamları karşılaştırdık. Bu rakamlara bakıldığında ise 2979 lira ile 3567 lira arasındaki eski formüle göre değişiyor. TİSK, bu rakamı 3100 lira olarak daha uygun görüyor. 3567 liraya Türk-iş fikri ise daha değişik besin kaynaklarını tercih ederim gerek bırakın 3900’in altına düşmez şeklinde bir ifade beyan ediyor. Bugün için Net bir tarih henüz belirleyemedik. Bu sene 3. toplantı İlk defa bu kadar erken yaptık. Toplantı karar toplantısı olacak. Üç tarafa da uygulanan bir tarihte son toplantı yapacağız.”

İfadelerine yer verdi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP