DOLAR

32,5223

-0.06%
EURO

35,0322

0.42%
ALTIN(gr)

2.436,01

0,54%
BİST 100

%
Süt Fiyatları Durdurulamıyor!

Süt Fiyatları Durdurulamıyor!

Bir hafta içinde süt fiyatlarına ikinci bir zam daha geldi. Süt fiyatlarında meydana gelen bu yükseliş sonrasında bir zam sinyali daha geldi. Diğer taraftan peynir, tereyağı, yoğurt fiyatları da uçuşa geçecek...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Süt Fiyatları Durdurulamıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz hafta ulusal süt konseyi tarafından yapılan duyuruda süt fiyatlarına zam geleceği zaten ilan edilmişti. 8 Aralık tarihinden itibaren geçerli olmak suretiyle çiğ süt fiyatları 10 liraya kadar çıktı derken süt ve süt ürünlerine ikinci bir zam haberi daha geldi. 1 litre kutu süt fiyatı 14 liraya kadar yükseldi. Maliyet yükselişinden ötürü çiğ süt fiyatına gelen zamların ardından bir zam daha geldi. Zincir marketlerde markalara göre değişiklik gösteren süt fiyatları 5.25 TL’den 7.5 TL’ye kadar satışı gerçekleştirilirken, yaygın bir şekilde satılan markaların ise 1 litrelik sütlerini 10 TL’den aşağı bulmak artık neredeyse imkansız. Süt fiyatlarına gelen son zam haberi ile beraber 1 litre süt fiyatı 14 liraya çıktı. Süte gelen zamla beraber süt ürünleri de yine aynı şekilde yükselmeye devam ediyor. Tereyağı, peynir, yoğurt gibi süt ve süt ürünlerindeki zam oranları ise %45’ten başlayıp  %60’a kadar varıyor.

 İstanbul gıda toptancı tüccarları derneği başkanı Mustafa Karlı ise, süt ile süt ürünlerinin toptan satış fiyatlarının son zamanlarda %50 oranında artış gösterdiğini dile getirdi ve bunun en kesin sebeplerinden birinin ise ambalaj, karton maliyetleri olduğuna dikkat çekti. Mustafa karlı, konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Kurdaki artış nedeniyle hammaddeye gelen zamlar, süt ambalajlarının yanı sıra su ambalajları artırdı. Düne kadar 8 ile 9 lira olan ambalajlar bugünden itibaren 15 ile 16 liraya yükseldi. Aynı durum, karton maliyetlerinin artmasından kaynaklı şeker fiyatlarında da var.”

Dedi.

 Yılbaşından Sonra Süte Zam Sinyali

Mustafa Karlı, süt ile süt ürünlerindeki son yaşanan zamların devam edeceğine işaret etti:

“Son fiyat artışları ile 1 kilo kaşar peyniri 40 liradan 60 liraya yükseldi. Tereyağından da aynı olanları mevcut. Yılbaşından sonra süt ve süt ürünlerinde %5 daha zam geleceği konuşuluyor.”

Dedi.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP