DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kolombiya’nın En Büyük Bankası Bancolombia, Bitcoin Ve Ethereum Satacak

Kolombiya’nın En Büyük Bankası Bancolombia, Bitcoin Ve Ethereum Satacak

Kolombiya’nın öncü bankalarından  Bancolombia, kripto para ticaretinin önünü açacak çeşitli çalışmalara başladı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Kolombiya’nın En Büyük Bankası Bancolombia, Bitcoin Ve Ethereum Satacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kısa süre içerisinde Kolombiyalı vatandaşlar, bir tek tuş ile kendi banka hesaplarından Bitcoin ve Ethereum gibi çeşitli kripto paraların alınıp satılmasını gerçekleştirebilecek. Kolombiya’nın teknolojisi ile alakalı yürürlüğe soktuğu yeni çalışmalar artık yavaş yavaş meyvelerini vermeye başladı. Bundan böyle kripto paralar, normal resmi bankalar kanalı ile müşteriye pazarlanabilecek ve alım satım işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Bancolombia-Gemini İşbirliği

14 Aralık 2021 tarihinde kolonyada bir ilke imza atılacak ve Kolombiya halkının belirli bir bölümünün,ülkenin en büyük bankası olan Bancolombia üzerinden kripto para ticareti yapılmasına yönelik çeşitli çalışmaların onaylanmasına karar verilecek. Pilot olarak başlatılacak bu uygulama, 1 sene kadar sürecek ve sistem yerine oturduğunda ise kalıcı ve herkese açık bir hale getirilecek. Bancolombia, geliştirmiş olduğu bu altyapı çalışmasını sağlarken, Winklevoss Capital yatırımı olan gemini kripto para borsası ile bir işbirliği içerisinde bulunuyor. Winklevoss Capital’in kurucuları ise herkesinde bildiği gibi Facebook (yeni ismi ile meta) kurucusu ve CEO’su mark zuckerberg ile davalık olan ve şimdilerde ise birer milyarder yatırımı olacak şekilde karşımıza çıkan iki kardeş: Tyler Winklevoss ile Camerun Winklevoss..

 14 Aralık tarihinde başlatılacak olan bu pilot uygulama programı, Kolombiya mali müfettişliği aracılığı ile gerçek zamanlı bir şekilde gözlenecek ve denetim altında tutulacak. Kolombiya müşterilerinin belirli bir bölümüne açılacak olan bu sistemde müşteriler; başta amiral gemisi Bitcoin kripto para birimi olmak üzere ethereum, litecoin ile BitcoinCash gibi çeşitli kripto paraları doğrudan kendi banka hesapları üzerinden alıp satabilecek.

 

Pilot uygulamada ise banka hesap puanları bancolombia Bankası aracılığı ile kontrol edilecek Ken, gemini ise gerekli altyapıyı sağladıktan sonra alım satım işlemleri başta olmak üzere çekim ile getirme gibi işlemleri gerçekleştirecek. Bancolombia ile gemi ile arasındaki gerçekleştirilen bu işbirliği ile ilgili bir konuşma da bulunan gemini strateji geliştirme başkanı Cynthia Del Pozo, şu ifadelere yer verdi:

“Bu ikili iş birliğimiz, Gemini’nin Latin Amerika’ya açılmasının da önünü açacak. Kolombiya kripto para ekosisteminde önemli bir rol almaya talibiz. Kolombiya halkının kripto paralarla tanışmasını olanak sağlayacağımız için mutluyuz”

Dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP