DOLAR

32,3727

0.16%
EURO

34,9643

-0.32%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Yeni Nesil Kripto Varlık Energyfi Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Yeni Nesil Kripto Varlık Energyfi Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Kripto para dünyasında son zamanlarda ön plana çıkmaya başlayan slogan: 'Yeşil kripto para birimi' kazandıran, düşük maliyetli, karbon ayak izi bırakmayan ve yüksek miktarda enerji gereksinimi bulunmayan kripto para birimlerine gereksinim duyuluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Yeni Nesil Kripto Varlık Energyfi Hakkında Bilmeniz Gerekenler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşil kripto varlıklar, herkesin bildiği kripto para ekosistemlerinden değişik özelliklere sahip. Çevreci bir uygulama ile geliştirilen yeni nesil kripto varlıklardan birisi olan Energyfi (EFİ), gerek sunduğu avantajlar gerekse de sahip olduğu özellikler sebebiyle ekosistemde dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Herhangi bir merkeze bağlı alım satım işlemlerine tabi tutulan kripto para varlıklarının mekanizmasını ortaya çıkaran merkeziyetiz finans (DeFi) sisteminin bir parçası olan EFİ ile ilgili merak edilen pek çok şey var.

Son Dönemlerde Çevre Dostu Kripto Paralar Ön Plana Çıkıyor

Defi, artık bir ekosistem özelliğini taşıyor. Merkezi sistemlerin aksine güvenlik ve hız açısından pek çok fayda sağlayan merkezi olmayan finans ekosistemi, çevre dostu kripto para varlıklarına da yine aynı şekilde ev sahipliği yapıyor. EFİ, DeFi’nin bir birimi olarak kripto varlık evreninde yerini almış bulunmakta. Dikkat çekici özellikleri bulunan Energyfi’nin altyapısını meydana getiren yeni nesil algoritmalar, enerji hususunda çok pinti davranıyor. Çevre dostu kripto para birimi olarak bilinen EFitokeni, kaynakların gereksiz bir şekilde tüketilmesinin önüne geçen bir sistem üzerinde geliştirildi. Elde edilmiş olan gelirlerin büyük bir bölümü ise doğal yaşamı iyileştirmek amacıyla kullanılıyor. Blockchain tabanlı bir ekosistem özelliğini taşıyan kriptopara projelerinin çevreye yansıtmış oldukları etkileri son zamanlarda çok konuşuyor. Bu nedenle çevre dostu projeler geliştirilmeye başlandı. Bunlardan biri olma özelliğini taşıyan ve gerçekten de çevre dostu kripto para birimi sistemi olarak bilinen EnergyFi, inovatif bir uygulama ile enerji tüketimini minimalize eden alternatif bir işletme çözümü şeklinde dikkatleri çekiyor. Enerji tüketiminin şeffaflığını teşvik eden ve devam et verilebilirliği arttırmayı öngören bu gibi projeler, çevreye zarar veren diğer kripto para madenciliğine karşı bir alternatif şeklinde her geçen gün biraz daha dikkatleri üzerine çekiyor. Zaten bilindiği gibi son zamanlarda başta bir konu kripto para birimi olmak üzere alım satım işlemlerine tabi tutulan diğer Kripto para birimlerinin geliştirilmesi açısından yani madenciliği yapılması açısından dünya devletleri adeta teyakkuzda! Bunun sebebi ise kripto para madenciliği gerçekleştirilirken enerji tüketimi ( elektrik) çok fazla oluyor bu nedenle dünya devletleri, kripto para madenciliği yapılması açısından yasakları koyuyor. İşte tam da böyle bir atmosferde çevre dostu ve enerji tüketiminde fazla harcamayan bu gibi kripto para projelerinin önümüzdeki dönemlerde çok daha fazla tanınması ve çok daha tutulması öngörülüyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP