DOLAR

32,5223

-0.06%
EURO

35,0322

0.42%
ALTIN(gr)

2.436,01

0,54%
BİST 100

%
WhatsApp Üzerinden Kripto Para Gönderme Dönemi Başladı!

WhatsApp Üzerinden Kripto Para Gönderme Dönemi Başladı!

Novi üst düzey yöneticilerinden Stephane Kasriel, Twitter platformundan yapmış olduğu açıklamada WhatsApp uygulaması üzerinden kripto para gönderme faaliyetlerinin bugün itibarıyla başlandığını açıklandı. Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, dünya üzerinde milyarlarca kullanıcısı bulunan bir platformdur. Kripto para entegrasyonu ile beraber kripto para birimlerinin kullanım alanı genişleyerek benimsenme oranlarına olumlu etki sağlayacaktır.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
WhatsApp Üzerinden Kripto Para Gönderme Dönemi Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

WhatsApp’tan Kripto Gönderimi

Sosyal medya mecralarında yer alan haberlere göre Novi Wallet’in başında bulunan isim Stephane Kasriel, WhatsApp uygulaması üzerinden stablecoin USDT gönderimi açısından çalışmalara başlandığını açıkladı.

Tecrübeli yönetici kasriel, WhatsApp uygulaması üzerinden kripto paraların gönderilmesini sağlamak amacıyla çalışmaların devam ettiğini açıklarken, WhatsApp uygulamasının gizlilik ile uçtan uca mekanizmasının herhangi bir zarar görmeyeceği garantisini de verdi.

Novi Wallet’in üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü bu entegrasyonu, taraflar arasında USDT, Stablecoin kripto para biriminin gönderilmesini imkan tanıyacak. Başlangıç açısından bu uygulamanın sadece ABD lokasyonundaki sayılı insan açısından aktive edileceği söylendi. Öncelikli olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde pilot bölge olarak seçilecek bir alanda Whatsapp uygulaması üzerinden kripto para gönderilmesine imkan tanıyan platformun aktif şekilde kullanılması ve daha sonrasında ise sistemin tamamen oturmasından sonra pilotu bölgenin genişletilmesi ve daha sonraki dönemler açısından bütün dünyada kullanılmasına imkan tanınacak.

Daha ABD vatandaşları açısından geçerli olacak bu entegrasyon, çalışmanın test aşamasında olması sebebiyle sınırlandırıldı. Önümüzdeki dönemler içerisinde ise başarılı bir şekilde olması halinde genişletilmesi hedefleniyor. Novi Wallet’in başındaki isim Kasriel, WhatsApp uygulaması entegrasyonunu Twitter uygulaması üzerinden duyurdu ve gelecek çalışmaları da aktardı.

 WhatsApp ile Kripto Para

Meta firmasının en son açıklanan verilerine göre WhatsApp uygulamasının 2 milyarı aşkın bir kullanıcısı mevcut. Çalışmanın henüz ABD’yi kapsaması, başlangıç aşamasında olmasından kaynaklı da bir durum. Entegrasyonun başarılı bir biçimde gerçekleştirilmesi durumunda pilot çalışmanın problemsiz bir şekilde geçirmesi, genişlemeyi getirecektir. Bu bağlamda bakıldığında dev kullanıcı tabanı ile WhatsApp uygulaması, kripto para seçeneği ile dünya genelinde bir benimsemenin kapısını böylelikle açabilir. Benimsenme oranlarının halihazırda katlanmak suretiyle artış göstereceği tahmin ediliyor. WhatsApp’tan önemli ve büyük bir adımı böylelikle değerlendirilebilir.

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP