DOLAR

32,5055

-0.12%
EURO

34,9757

0.37%
ALTIN(gr)

2.431,55

0,36%
BİST 100

%
Çiçeği Burnunda Hazine Bakanı Nebati’den Heyecanlandıran Asgari Ücret Açıklaması!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Çiçeği Burnunda Hazine Bakanı Nebati’den Heyecanlandıran Asgari Ücret Açıklaması!

Çiçeği Burnunda Hazine Bakanı Nebati’den Heyecanlandıran Asgari Ücret Açıklaması!

Bir son dakika haberine göre Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütçe görüşmelerinde bakanlık ile bakanlığa bağlı kuruluşlar ile alakalı genel kurula hitap etti. Yapmış olduğu konuşmada asgari ücrete de değinen bakan Nebati, ‘Herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz' şeklinde konuştu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Çiçeği Burnunda Hazine Bakanı Nebati’den Heyecanlandıran Asgari Ücret Açıklaması!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı bütçelerinin görüşüldüğü oturumda söz alan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücret ile alakalı çalışanları heyecanlandıracak bir mesaj verdi.

 Milli Gelir Konusu

Cari açık ile alakalı müjdeli rakamlar iletileceğini dile getiren Hazine Bakanı Nureddin Nebati,

‘’Bu yılın sonunda cari açığın milli gelire oranının %2.6’nın altında gerçekleşmesini bekliyoruz. Cari açığın milli gelire oranı noktasında yıl sonunda inşallah müjdele rakamları paylaşacağız.”

Dedi.

  Enflasyon Rakamları

Enflasyon ile alakalı konuşan  Bakan Nebati,

“Enflasyonla mücadele konusunda önümüzdeki dönemde de para ve maliye politikalarının güçlü eşgüdümü ile mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal tedbirleri hayata geçirerek ve kalıcı olarak düşük seviyelere indireceğiz.”

Dedi.

  Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Son zamanlarda halk arasında en çok konuşulan ve Türkiye’de şu anda doğrudan 7 milyon vatandaşı, dolaylı olarak ise bütün yurttaşları oldukça yakından ilgilendiren asgari ücrete de değinen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,

“Asgari ücrete ilişkin görüşmeler devam etmekte. Herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz. İşçi kardeşlerimiz rahat etsin.”

Dedi.

 Asgari Ücret Çalışmaları Ne Durumda?

1 Aralık tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde asgari ücret tespit komisyonu toplanmış ve 1. Toplantı gerçekleştirmişti. Daha sonrasında ise 2. toplantı gerçekleştirilmişti. Bugün ise 3. asgari ücret tespit komisyonu toplantısı, Türkiye işveren sendikası konfederasyonu ev sahipliğinde gerçekleştirildi fakat işçi kesimi ile işveren kesimi tarafından telaffuz edilen rakamlar arasında dağlar kadar fark çıkınca 4. toplantıda karar kılınması beklentisi ile herkes dağıldı. Ancak diğer taraftan konuya bakıldığında başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından asgari ücret ile ilgili yapılan konuşmalara bakıldığında en az 4000 TL asgari ücret rakamının ortaya çıkması bekleniyor. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kürsüye çıkan hazine ve maliye bakanı Nureddin Nebati, yapmış olduğu konuşmalar yine aynı şekilde asgari ücretin gerçekten de işçilere rahat ettirecek bir rakam olması yönünde beklentileri artırmış durumda.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP