Altın Yatırımcılarının Dikkatine, Kritik Saatler 16.30’Da Belli Olacak!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Yatırımcılarının Dikkatine, Kritik Saatler 16.30’Da Belli Olacak!

Altın Yatırımcılarının Dikkatine, Kritik Saatler 16.30’Da Belli Olacak!

Enflasyon rakamları, küresel ekonomide artış göstermeye devam ederken, altın fiyatları açısından ABD enflasyonu, çok önemli bir karakter olmaya devam ediyor. Bütün dünyada yükselişte olan enflasyondan ziyade Amerika Birleşik Devletleri’ndeki enflasyon rakamlarının yükselişe geçmesi, altın fiyatları açısından kritik bir durum teşkil ediyor. Altın yatırımcısı, bugün Türkiye saatleri ile 16.30’da açıklanacak ABD enflasyon rakamlarını bekliyor...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Altın Yatırımcılarının Dikkatine, Kritik Saatler 16.30’Da Belli Olacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası FED, enflasyonu yatıştırmak amacıyla faizi artırmayı hedefliyor. Enflasyonun hızlı bir şekilde yükselişi karşısında faiz artırımı tarihini ön plana çekmeyi planlayan Amerikan Merkez Bankası FED, piyasalarda tedirginliğe sebep olmaya devam ediyor. Amerikan Merkez Bankası’nın tahvil alımlarını azaltmayı sürdürmesi ile faiz artırımına gitme girişiminde bulunma ihtimali yine aynı şekilde altın fiyatlarında güç kaybı meydana getiriyor.

 Uzun zamandır 1780 ile 1800 dolar bandına sıkışık kalan altının ons fiyatı, Amerika Birleşik Devletleri’nden gelecek olan enflasyon rakamları ile yön bulmaya çalışacak. Kritik veriler ise bugün Türkiye saati ile 16.30’da açıklanacak!

Faiz Artırımı İhtimali , Enflasyonun Artışına Bağlı

Geçtiğimiz ekim ayı içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’nde tüketici fiyat endeksi yıllık yüzde 6.2 olarak açıklanmıştı. Aylık bazda bakıldığında ise yüzde 0.9 oranında bir artış meydana gelmişti. Kasım ayı enflasyon rakamlarında ise senelik beklenti yüzde 6.8’e yükselirken, aylık bazda ise yüzde 0.7 oranında bir yükseliş olması bekleniyor. Enflasyon rakamlarını bu şekilde hızlı artış gösterdiği bir ortamda Amerikan Merkez Bankası’nın gecikmeden faiz artırımı kararı alması ihtimali çok yüksek.

  Ons Altın, Köşede Sıkışmış Bekliyor

Küresel piyasalardan meydana gelen gelişmelere bağlı bir şekilde altının ons fiyatı, kırılgan bir seyir devam ettiriyor. Altın 1700 dolar ile 1800 dolar bandı arasında sıkışmış bekliyor. 1775 dolardan güne başlangıç yapan altının ons fiyatı açısından gün içerisinde en düşük 1774 dolar ve en yüksek ise 1779 dolar seviyesi öngörülüyor. Türkiye saatleri ile 12.00 itibariyle altının ons fiyatı 1778 dolar seviyesinde alım satım işlemlerine Tabi tutulmaya devam ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP