DOLAR

32,4412

-0.14%
EURO

34,7978

-0.51%
ALTIN(gr)

2.444,75

0,37%
BİST 100

%
Yeni Bir Kripto Para Dolandırıcılığı Daha, Bu Sefer Kayıp 2 Milyar Dolar!

Yeni Bir Kripto Para Dolandırıcılığı Daha, Bu Sefer Kayıp 2 Milyar Dolar!

Kripto para dolandırıcılığı haberlerine bir yenisi daha eklendi. Kripto para dolandırıcılığı iddiasında bulunan bir grup vatandaş, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapıp suç duyurusunda bulundu. Mağdurlar adına açıklama gerçekleştiren Avukat Adem Ay, ‘Toplamda ortalama 2 milyar dolardan bahsediyoruz' ifadesini kullandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Yeni Bir Kripto Para Dolandırıcılığı Daha, Bu Sefer Kayıp 2 Milyar Dolar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün sabah saatlerinde İstanbul Adalet Sarayı önüne gelen bir grup vatandaş, Smart Trade Coin adlı Kripto para borsası ile şirketle bağlantılı 11 kişi hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Bahsi geçen kripto para borsası, aylık kazancın %30’u kadar kar payı verileceğini söyledi ve böylelikle vatandaşları dolandırdı.

 Avukatın yardımı ile kaleme alınan suç duyurusu dilekçesinde söz konusu 11 kişi hakkında ‘Bilişim sistemleri aracılığı ile dolandırıcılık suçu’ ile ‘nitelikli dolandırıcılık’ ve ‘yatırım tavsiyesi verme’ suçlarından cezalandırılması talep edildi. Suç duyurusunun yapılması sonrasında mağdurlar, adliye binası önünde avukat eşliğinde açıklama yaptı.

Savcılar, Elini Taşın Altına Koysun!

Mağdurlar adına açıklamada bulunan Avukat Adem Ay, konu ile alakalı şu ifadelere yer verdi:

“Şirket hakkında en son yapmış olduğumuz savcılık görüşmesinde Marshall Adaları’nda kurulmuş hayali bir posta kutusu olduğu tarafımıza belirtilmiştir. Bununla birlikte ne yazık ki mağdurlar ve mağduriyetler artmaya devam etmektedir. Çünkü şirketin web sitesi halen açık durumdadır. Halen kişiler, reklam yapmaya devam etmektedir ve mağduriyet sayısı şikayetlere rağmen artmaya devam edecektir. Buradan soruşturmanın genişletilmesini ve kodları üzerinden paraları nereye aktarıldığını ve nasıl buraya getirileceği noktasında araştırmanın tam manası ile yapılması için savcılıklarımızın elini taşın altına koymasını istiyoruz. Toplamda ortalama 2 milyar dolardan bahsediyoruz”

İfadelerine yer verdi.

Mağdurlar: Hem Dolandırıldık, Hem Mağdur Olduk

Bahsi geçen kripto para borsasına para yatırdığı ve daha sonrasında ise dolandırıldığı iddiasıyla söz alan Nimet An, seslerini bir türlü duyuramadıklarını söyleyerek,

“ 6 aydır şikayetçi olmuşuz 6 ay içinde hiçbir şey yok. Bizim elimizden bütün yatırımlarımızı aldılar. Benim 4 tane yetimim var, benim eşim kendini asarak vefat etti. Biz hem dolandırıldık hem de mağdur edildik. Ben buradan cumhurbaşkanıma sesleniyorum: Lütfen sesimizi duysunlar. Bize yardımcı olsunlar. Öyleyse biz de dolandırıcılık yapalım biz de kalkarım onun bunun parasıyla zevk yapalım. 40 bin elden verdim, 185 bin lira değerindeki çeyreği de bozdurup elimden aldılar.”

Dedi.

 

Konu ile ilgili soruşturma sürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP