DOLAR

32,5940

0.36%
EURO

34,8580

0.34%
ALTIN(gr)

2.507,93

0,95%
BİST 100

%
Kripto Para Regülasyonlarının En Sert Uygulandığı Güney Kore’de Seyahat Kuralı, 25 Mart’ta Zorunlu Hale Gelecek
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Kripto Para Regülasyonlarının En Sert Uygulandığı Güney Kore’de Seyahat Kuralı, 25 Mart’ta Zorunlu Hale Gelecek

Kripto Para Regülasyonlarının En Sert Uygulandığı Güney Kore’de Seyahat Kuralı, 25 Mart’ta Zorunlu Hale Gelecek

Kripto para regülasyonların en sert biçimde uygulandığı ülkelerin başında gelen ve bankalar ile kripto para borsaları açısından çıkarılan yeni düzenlemeler ile beraber iş ve işlemlerin zorunluluk arz edildiği Güney Kore'de, mali eylem görev gücünün, seyahat kuralı da yine aynı şekilde 25 Mart tarihinden itibaren geçerli olacak. Bu kural, belli bir meblağın üzerindeki işlemlerde kullanıcı verilerinin Borsalar arasında veri olarak paylaşılmasını içeriyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Kripto Para Regülasyonlarının En Sert Uygulandığı Güney Kore’de Seyahat Kuralı, 25 Mart’ta Zorunlu Hale Gelecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre ise bu durum verilerin çalınması açısından riskli görünüyor. Geçtiğimiz ağustos ayı içerisinde Güney Kore’nin en geniş kapsamlı borsalarından üçü (Korbit, CoinOne, Bithumb), adı altında alım satım işlemlerinin gerçekleştirildiği Borsalar arasındaki ileti gönderimini ve bilgi paylaşımını sağlayacak bir Platformu tanıtmış. Bu sistem aracılığı ile gönderilmekte olan sanal varlıkların kim ya da kimler tarafından alındığı ya da kim ya da kimler tarafından gönderildiği bilgileri, işlem yapılan borsalar arasında paylaşılacaktı.

 Orta Ve Küçük Çaplılar Kapanmıştı

22 Eylül tarihinden itibaren Güney Kore’de geçerli olacak uygulama ile borsanın kapanmasının nedeni olarak gösterilen yeni regülasyonlu kriterlerine uyum sağlayabilen ve hayatını devam ettiren şu an resmi olarak 14 borsa mevcut. Bu Borsalar 25 Mart tarihinden itibaren sisteminin koşullarını uygulamak amacıyla hareket edecektir.

 Yalnızca Regüle Borsalar Arasında yapılacak

Genel itibari ile konuya bakıldığında şu anda işlemler, klasik biçimde 2 cüzdan arasında gerçekleştirilebiliyor fakat 25 Mart tarihinden sonra müşteri verileri de Borsalar arasında kapsamlı biçimde paylaşılacak. Diğer taraftan varlıklarında yalnızca bu regüle edilmiş Borsalar arasında alınıp satılmasına izin verilecek. Böylelikle kullanıcılar üzerinde çok büyük bir kontrol sağlanmış olacak. Böylelikle kara para aklanmasının ve terörün ve finanse edilmesinin önüne geçilmiş olacak. İşlemlerin bu bilgiyi paylaşımı sebebiyle normalden çok daha uzun olacağı fakat sürenin rahatsız edecek seviyede olmayacağı da konuyla alakalı açıklanan diğer hususlar arasında yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP