DOLAR

32,5686

0.25%
EURO

35,0044

0.07%
ALTIN(gr)

2.448,61

0,52%
BİST 100

%
Son 3 Yıldır En Karlı Yatırım Araçları O Kalemlere Gerçekleşti!
  • Finans 365
  • Finans
  • Son 3 Yıldır En Karlı Yatırım Araçları O Kalemlere Gerçekleşti!

Son 3 Yıldır En Karlı Yatırım Araçları O Kalemlere Gerçekleşti!

Bundan birkaç yıl öncesine kadar, karlı bir yatırım gerçekleştirmek isteyen kişilerin başvurdukları yatırım araçları genelde arsa almak ya da konut almaktı. Bu iki seçeneğe alternatif olarak ise banka faizini değerlendirmekti. Ancak dünya ekonomisi başta olmak üzere Türkiye ekonomisinde meydana gelen değişimler, yatırım araçlarını da değiştirdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Son 3 Yıldır En Karlı Yatırım Araçları O Kalemlere Gerçekleşti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Para Biriktirdim Ev Alayım Dönemi Sona Erdi

Uzmanların yapmış oldukları açıklamalara göre artık insanlar para biriktirdikten sonra kiradan eve çıkmak yerine ellerinde ne kadar para varsa çeşitli yatırım araçlarına yatırıp kirada oturmayı tercih ediyor. Bir örnek dahilinde konunun aydınlatılması gerekirse, son bir kaç yıldır Türkiye‘de özellikle sıfır değil de ikinci el otomobil fiyatları %300 oranında artış gösterdi. Kirada kalmayı tercih eden yatırımcı, evini dahi satıp ikinci el araç alıyordu. Oto alım satım pazarında değerlendiriyor ve böylelikle %350 oranında kar elde ediyor. Diğer taraftan bakıldığında özellikle de ilk başlarda insanın kulağına korkutucu bir şekilde gelen kripto para Dünyası… Bir gecede %400 oranında değer artışı yaşayabilen kripto para dünyasındaki herhangi bir kripto para biriminin alınıp satılması neticesinde zengin olmak hayal değil. Evet, son dönemlerde kripto para dolandırıcılığı ile ilgili haberleri sıklıkla duyuyoruz ama bu demek değildir ki kripto para borsalarının tamamı dolandırıcıdır ya da sadece milletten para toplamaya çalışıyor…

Güvenli Liman Altın, Her Zaman Kazandırıyor!

Ezelden beridir yastık altında saklanan altın, kara gün dostu olarak nitelendiriliyor. İnsanlar, yatırımlarının tamamını altına yatırsa dahi belli dönemlerde belki biraz fiyat düşüşü meydana gelebilir ancak son birkaç yıldır piyasalara bakıldığı zaman altın fiyatları %100 oranında artış gösteriyor. Bu da yatırımcısının yüzünü güldürmesi demektir.

 Dövize Yatırım Yapmak, Son Dönemlerde Revaçta

Enflasyon rakamlarının artış gösterdiği bir ülkede döviz unsurları karlı bir tercih oluyor. Özellikle de Amerikan doları, euro, sterlin gibi para birimlerine son dönemlerde yatırım gerçekleştiren katılımcılar, çok karlı işlere imza atıyor. Amerikan Merkez Bankası‘nın son 39 yılın en yüksek enflasyon rakamlarını (yüzde 6.7) şekilde açıklaması başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası para politikası kurulunun son birkaç aydır sürekli politika faizini indirme kararı almasından sonra euro ve dolar aldı başını gidiyor. Arkadaşından borç aldıktan sonra bunu döviz piyasasına yatıran katılımcılar, yine aynı şekilde zenginliklerine zenginlik katmaya devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP