DOLAR

32,5751

0.1%
EURO

35,0095

0.47%
ALTIN(gr)

2.430,70

0,32%
BİST 100

%
Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul’da İş Dünyasının Temsilcileri İle Bir Araya Geldi
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul’da İş Dünyasının Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul’da İş Dünyasının Temsilcileri İle Bir Araya Geldi

Hazine Bakanlığı koltuğunu yeni devralan Nureddin  Nebati, iş dünyasının önde gelen isimleri ile bir araya geldi. Bakan Nebati, toplantıda başta üretim ile istihdam olmak üzere yatırımın aktarılması açısından atılacak adımlarla, iş dünyasının eksikliklerini değerlendirmek amacıyla toplantıya katılım sağladı. Toplantıda enflasyonla mücadele, asgari ücret, kurda meydana gelen hareketlilik konuları ele alındı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Hazine Ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul’da İş Dünyasının Temsilcileri İle Bir Araya Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2 Aralık 2021 tarihinde göreve gelmesinin sonrasında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ilk olarak iş dünyasının önde gelen isimleri ile bir araya geldi.

 İstanbul’da Gerçekleştirilen Toplantıya Kimler Katıldı?

 Saat 13.30’da Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe ofisinde basına kapalı bir şekilde başlangıç yapan toplantıya, Demirören Holding yönetim kurulu başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve iş insanı Nihat Özdemir, Anadolu Grubu yönetim kurulu başkanı Tuncay Özilhan, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Eczacı Holding yönetim kurulu başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türkiye ihracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle,  Arzuhan Doğan Yalçındağ, iş dünyasının önde gelen temsilcileri, banka genel müdürleri, İSO, ATO, gibi iş dünyası temsilcilerinin yöneticileri de toplantıya katılım sağladı.

 Toplantıda Neler Konuşuldu?

Toplantıda, şu anki ekonomik durum, yeni ekonomi programı, gelecek zaman dilimi içerisinde atılacak adımlar, üretim, yatarım ile istihdam huzurundan neler yapılabilir diye başta olmak üzere enflasyonla mücadele, kurda meydana gelen hareketlilik, asgari ücret hususlarının ele alınacağı belirtildi. Bakan Nebati’nin bundan sonra da iş dünyasıyla sık sık bir araya gelmesi bekleniyor.

 Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğundan istifa eden Lütfi Elvan’ın yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın talimatı ile Bakan Yardımcısı sıfatıyla faaliyetlerini sürdüren Nureddin Nebati getirdi. Göreve geldikten sonra ilk iş tıpkı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın faiz indirimi konusundaki vurgusuna ve kararlılığına dikkat çekerek, niçin Türkiye piyasalarında faiz indiriminin olması gerektiği ile ilgili gece yarısı Twitter hesabından peş peşe mesajlar yayınladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP