DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
İngiltere Parlamentosu’ndan Bitcoin İle İlgili Kritik Karar!

İngiltere Parlamentosu’ndan Bitcoin İle İlgili Kritik Karar!

İngiltereli parlamenterler, İngiltere'nin finansal davranış otoritesine (FCA) gönderdikleri bir mektup ile 'bitcoin' kripto para biriminin bir yatırım aracı olmadığına hükmetti.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
İngiltere Parlamentosu’ndan Bitcoin İle İlgili Kritik Karar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

The Times gazetesinde yer alan bir habere göre birleşik krallıktaki parlamenterler, mali davranış otoritesi başkanı Bitcoin kripto para birimi ile diğer kripto para birimlerinin bir yatırım aracı olmadıklarını ve bu varlıklar açısından ‘yatırımı’ kelimesinin kullanılmaması gerektiği açıklandı.

 Bitcoin, yatırım aracıdır demek uygun değil

İngiliz parlamentosundaki muhafazakar milletvekili Harriet Baldwin ile alakalı,

“FCA’nın yatırım ile ilgili yapmış olduğu tanım, bunun bir FTSE yüzü şirketi veya bir trust ile eşit bir yatırım olduğu fikrini akıllara getiriyor.”

İfadelerine yer verdi.

Diğer taraftan Baldwin, FCA sunumu ile yayınlanan

“Ülkede kayıtlı olmayan kripto para işletmeleri listesinin, kara para aklama karşıtı politikalara cate olabileceğini dile getirdi. Muhafazakar milletvekili konu ile alakalı FCA sitesinde kara para aklama önleme amacıyla ülkede kayıtlı bulunmayan kripto para varlıklarının ya da işletmelerinin bir listesi yer alıyor. Fakat bu liste, istenenin tam tersine kripto para ile kara para aklamak isteyen birine de yardımcı olabilir.”

İfadelerine yer verdi.

 FCA İle Kripto Para

FCA, kripto para firmaları aracılığı ile sunulan kara para aklama lastiklerini denetim altında tutmak konusu ile ilgili söz konusu olduğunda birleşik krallığın en yetkili makamıdır. Bununla beraber düzenleyici kurumun geçen seneki açıklamalarının çoğunluğu mali suçları değil daha çok tüketicinin korunmasına yönelik çeşitli çalışmaları içermektedir.

 2021 senesinin başında yapmış olduğu bir açıklamada FCA, tüketicilerin kripto para yatırım yapmaları durumunda bütün paralarını kaybetmeye hazır olmaları gerektiğini dile getirdi. FCA başkanı Rathi, bu söylemini ve tutumunu eylül ayı içerisinde 2 defa tekrarladı. Diğer taraftan yatırım tarafından baştan sona kadar vazgeçme hususunda milletvekilleri ile aynı görüşe sahip görünmese de aslında bu ifadenin tam manası ile ne olması gerektiği ile ilgili bir müzakere yapılacağını söyledi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP