Uzman İsim Uyardı: Dolar Kuru, Dönüşü Olmayan Yola Girdi!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Uzman İsim Uyardı: Dolar Kuru, Dönüşü Olmayan Yola Girdi!

Uzman İsim Uyardı: Dolar Kuru, Dönüşü Olmayan Yola Girdi!

Dolar kuru açısından son derece kritik bir uyarı geldi. Ünlü ekonomist Evren devrim Zelyut, dolar kurunun artık dönüşü olmayan bir yola girdiğini açıkladı. Zelyut, dolar kurunda kırmızı çizginin çoktan geçildiğini söyledi.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Uzman İsim Uyardı: Dolar Kuru, Dönüşü Olmayan Yola Girdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

14 liraya dayanan dolar kuru, ekonomistleri çeşitli yorumlar yapmaları açısından harekete geçirdi. Dolar kuru ile euro kuru haftayı tarihi zirvede kapatarak yeni bira rekora daha imza attı. Bugün itibariyle Dolar kuru 13.90 TL seviyelerinde hareket ediyor. Dün, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından 2014 senesi sonrasında ilk defa bu ay içerisinde 3. defa piyasalara müdahale gerçekleşti fakat bu müdahale pek bir işe yaramadı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın üçüncü müdahalesinin büyüklüğünün ise yaklaşık olarak 500 milyon dolar olduğu açıklandı. Piyasalar dün, Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen enflasyon verilerini takip etti. ABD enflasyon verilerinin son 39 senenin en yüksek rakamı olarak ortaya çıkması (6.8) doların eline benzini verip piyasaları cayır cayır yakması talimatını verdi neredeyse. Bu oran 39 yılın en yüksek enflasyon rakamları olarak kayıtlara geçti. Yukarı yönlü bir şekilde hareket eden dolar kuru açısından ekonomist Evren devrim Zelyut çok kritik uyarılarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın doğrudan dolar kuruna müdahalesini, piyasadaki bilgileri ve açıklamaları ele alan Evren devrim Zelyut, dolar kuru açısından kırmızı çizginin çoktan geçildiğini savundu.

Dolar, Geri Dönüşü Olmayan Yola Girdi

Avrasya yatırım adlı YouTube kanalında dolar kuru ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulunan Evren devrim Zelyut, doların artık dönüşü olmayan bir yola girdiğini söyledi. Dolarda kırmızı çizginin çoktan geçildiğini dile getiren Zelyut,

“Türkiye’de bir enflasyon problemi var. Sizin tarım politikalarımız yanlış. Çiftçi, köylü üretmeyi bırakmış. İmalat sanayiniz yanlış bir model üstüne kurulu. Dışa bağımlı imalat kur arttıkça enflasyon yaratıyor.”

İfadelerine yer verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP