DOLAR

32,5895

0.34%
EURO

34,8495

0.32%
ALTIN(gr)

2.499,73

0,63%
BİST 100

%
Korkutan Gelişme: Omicron Türkiye’de!

Korkutan Gelişme: Omicron Türkiye’de!

Alınan bir son dakika haberine göre dünyaya korku saran omicron varyantı Türkiye'de de tespit edildi.   Alınan bir son dakika haberine göre sağlık bakanı Fahrettin Koca’nın yapmış olduğu açıklamalara göre Türkiye’de 6 kişide omicron varyantı tespit edildiği açıklandı. İzmir’de 5 İstanbul’da 1 olmak üzere toplamda 6 vatandaşın koronavirüsü testi yapıldı ve omicron varyantı oldukları belirlendi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Korkutan Gelişme: Omicron Türkiye’de!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bütün dünyaya korku salan omicron varyantı ile alakalı yeni gelişmeler ve açıklamalar gelmeye devam ederken, Corona virüsünün daha bulaşıcı varyantı Türkiye‘ye sıçradı. Toplamda 57 ülkede tespit edilen omicron varyantı, Türkiye’de toplam 6 hastada tespit edildi. Bu hastaların 5’inin İzmir’de ve 1’inin ise İstanbul’da olduğu açıklandı. Konu ile alakalı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin kendisine sordukları sorulara cevap veren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:

“Bizde omicron vakası var, merak etmeyin. Şu ana kadar 6 vaka tespit edildi. İstanbul’da 1, İzmir’de 5 vaka var. Bu 6 hastanın hastane ihtiyacı olmadı. Son derece belirtileri hafif, ayakta takip edilen hastalar olduğunu söylemek istiyorum. Omicron varyantı ile ilgili bu manada vatandaşlarımızın tedirgin olmasını istemiyorum. Biz özellikle bu varyantla ilgili şu anki bilgilerin bulaşıcılığını daha fazla olduğu ama etkisinin daha düşük olabileceğini düşünüyoruz. Burada vatandaşlarımızın yapması gereken tedbirlere uyuması.”

Dedi.

 Omicron, Dünya Üzerinde 57 Ülkede Görüldü

Dünya Sağlık Örgütü, Dünya üzerinde 57 ülkede omicron varyantı vakasına rastlandığını açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamada; Güney Afrika’daki vaka sayılarının bir hafta içerisinde 2 kat daha artış yaptığına vurgu yapılırken, Mozambik, Zimbamve, Namibya, omicron vakalarının dünya üzerinde en çok tespit edildiği yerler olarak açıklandı.

 Yatışlarda Artış Var

Dünya Sağlık Örgütü, omicron varyantı ile alakalı halen kısıtlı bilgiler bulunduğunu dile getirirken, omicron varyantının tıpkı delta varyantı gibi varyantın tespit edildiği ülkelerde virüsün yayılması ile beraber hastaneye yatışlarda ciddi manada artış olduğu gözlemlendiği açıklandı.

 Dünya Sağlık Örgütü, yapılan ön çalışmaların omicron varyantındaki mutasyonların ‘doğal bağışıklığı düşürdüğünü ’tespit edildiğini açıkladı. Fakat  Dünya Sağlık Örgütü, aşının etkileri hususunda kesin bir değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu söyledi.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP