DOLAR

32,5681

0.09%
EURO

34,8082

-0.1%
ALTIN(gr)

2.495,21

0,45%
BİST 100

%
İzlanda’dan Bitcoin Madencilerine Enerji Dağıtımında Kritik Karar!

İzlanda’dan Bitcoin Madencilerine Enerji Dağıtımında Kritik Karar!

Kripto para madenciliği, büyük ölçekte enerji tüketimine sebep olduğu için ülkelerin tepkisine yol açıyor. Her ne kadar da Bitcoin kripto madenciliği yapılması sonrasında netice pozitif olsa da bazı ülkeler, bu madencileri bulundukları yerlerden uzaklaştırmak zorunda kalacak çeşitli kararlar alıyor. İzlanda, ülkedeki Bitcoin madencilik merkezlerini ortadan kaldırmak ya da faaliyetlerini durdurmak amacıyla ihracatlarını devam ettirmek amacıyla onlara enerji sağlamayacağını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
İzlanda’dan Bitcoin Madencilerine Enerji Dağıtımında Kritik Karar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Landsvirkjun, Alüminyum Piyasasını Ele Aldı

İzlanda’da enerjinin sevk ve idare edilmesinden sorumlu firma Landsvirkjun tarafından yapılan bir açıklamada, ülke genelinde bazı piyasaları elektrik sağlamayı durdurma kararını aldıklarını söyledi. Açıklamaya daha da ayrıntılı bir şekilde bakılmasın da fayda olacaktır ki, Bitcoin kripto para madencilik merkezlerinin yanı sıra aynı zamanda alüminyum eritme atölyelerinin de yine aynı şekilde listenin başında yer aldığı gösterildi. Firma yetkililerinin yapmış olduğu açıklamalar da bu tedbirin, faaliyetlerin problemlere sebep olan etkileri ile mücadele etmek amacıyla alındığı açıklandı.

İzlanda’da meydana gelen çeşitli sorunlardan bazıları, ülkenin elektrik şebekesi ile alakalı problemleri ve hidro rezerv seviyesini azaltmayı sağlıyor. Yapılan resmi açıklamada, bu endüstrilerin bir bölümünün İzlanda’ya komşu olan bazı ülkelerden enerji almaya çalıştıkları da açıklandı. İzlanda, jeotermal kaynaklı enerji bolluğu sebebiyle aranan bir stratejik yer haline geldi. Bu enerji daha sonra ekonominin değişik piyasalarının kullanılabileceği, ucuz ve yenilenebilir enerji oluşturmak açısından kullanılabilir.

İzlanda, Bitcoin Madencilik Merkezlerine Enerjiyi Ucuzdan Sağlıyor

İzlanda, Genesis, Bitfury başta olmak üzere listede ilk üçe giren pek çok Bitcoin madencilik firmasına ev sahipliği yapması ile biliniyor. Son 10 yıl içerisinde, Bitcoin kripto para madenciliği merkezleri her zaman çevre dostu bir şekilde madencilik işleri ile uğraştıklarını açıkladılar. Cloud hashing, 100’e yakın madenciyi harekete geçirerek 2013 senesinde ülkeye giriş yapan ilk firmalardan biriydi.

Avustralya merkezli bir firma olan Hydrominer GMBH de 2017 senesinde İzlanda’ya giriş yaptı. Bu giriş gerçekleştirmeden önce firma, 2.8 milyon dolar toplamış olduğu bir Eco yapmayı denedi ve daha sonra bununla beraber madencilik alanında yatırımları gerçekleştirdi. Alüminyum endüstrisi metal fiyatının ise yaklaşık olarak %1.1’lik artışını yaşadıktan sonra bu siparişin etkilerini iyice hissetti.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP