DOLAR

32,4782

-0.21%
EURO

34,9478

0.3%
ALTIN(gr)

2.435,63

0,53%
BİST 100

%
Bu Hafta Yaşanacak Bu 2 Gelişme,Bitcoin’i Çok Etkileyecek!

Bu Hafta Yaşanacak Bu 2 Gelişme,Bitcoin’i Çok Etkileyecek!

Bitcoin kripto para biriminde bir hafta önce 50 bin doların altına düşüş yapan fiyat toparlanma sinyalleri gösterirken, bu hafta ise özellikle de ABD Merkez Bankası (FED) tarafından gerçekleştirilecek çeşitli açıklamalar ise büyük önem kazanıyor. Varlık alımlarının azaltılmasının yanında aynı zamanda faiz hususunda verilecek mesajların da Bitcoin fiyatı üzerinde büyük etki oluşturması bekleniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Bu Hafta Yaşanacak Bu 2 Gelişme,Bitcoin’i Çok Etkileyecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin kripto para biriminin fiyatı üzerinde önemli bir etki oluşturması beklenen toplantılardan biri bu hafta yapılacak. Federal açık piyasa komitesinin (FOMC) Aralık ayında yapılması düşünülen toplantıyı önümüzdeki çarşamba günü yapması ve sonrasında ise Amerikan Merkez Bankası FED başkanı Jerome Powell, Türkiye saatleri ile akşam 22.30’da düzenlenecek basın toplantısında Merkez Bankası’nın almış olduğu kritik verileri kamuoyu ile paylaşacak.

 Varlık Alımları İle Faizlerde Son Durum Nedir?

ABD başkanı Joe Biden’ın, Amerikan Merkez Bankası (FED) başkanlığı açısından yeniden adaylığa gösterdiği Jerome Powell’ın varlık alımlarındaki azaltım hızını yükseltme kararını açıklaması bekleniyor. ABD Merkez Bankası’nın varlık alımlarını aylık 30 milyar dolara indireceği açıklanan kulis bilgileri arasında yer alıyor. Bu konu ile bağlantılı bir başka başlık ise faiz konusu… Amerikan Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutması beklentisi daha çok ağır basıyor. Geçtiğimiz hafta Senato Bankacılık Komitesi’nde bir konuşma yapan Amerikan Merkez Bankası Jerome Paul, varlık alımlarının tamamlanmasına ilişkin adımların atılacağını açıklamıştı.

 ABD Hazine Bakanı Yellen Kripto Paraları Masaya Yatıracak!

 ABD hazine Bakanı Janet Yellen ise mali istikrar denetim komitesi toplantısına başkanlık edecek ve bu toplantıda cuma günü Türkiye saati ile 19.00’da gerçekleştirilecek. Toplantıda ele alınması beklenen konular arasında ABD’de son zamanlarda ciddi manada tartışma hususu olan bitcoinler başta olmak üzere diğer pek çok konu ele alınacak. Fakat toplantının bu bölümü çevrimiçi olacak biçimde canlı yayınlanmayacak ve gizli oturum biçiminde gerçekleştirilecek. Özellikle de Amerika Merkez Bankası başkanı jerome Powell, faiz ile varlık alımlarının azaltılması hususunda söylemiş olduğu her kelimenin Bitcoin kripto para birimi başta olmak üzere diğer alım satım işlemlerine tabi tutulan kripto para birimlerinin fiyatlarına da kısa vade içerisinde büyük bir etki etmesi bekleniyor. Dün gece Türkiye saati ile 23.00’de 50 bin doların üzerine çıkan bir kontrol et o para biriminin fiyatı, Binance Borsası’nın Singapur para otoritesine yapmış olduğu başvuruyu geri çektiğini açıklaması ile birlikte 49 bin dolara gerilemiş oldu.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP