DOLAR

32,5399

0.25%
EURO

34,8779

0.13%
ALTIN(gr)

2.444,33

0,26%
BİST 100

%
BAE’den  243 Milyar Dolarlık Kripto Yatırımı

BAE’den  243 Milyar Dolarlık Kripto Yatırımı

BAE merkezli varlık fonu şirketi Mubadala yatırım şirketinin CEO’su, katıldığı bir programda kripto paralara övgüler dizdi ve insanların artık kripto paralardan korkmaması gerektiğini dile getirerek kendi şirketinin de bu alanda yatırım gerçekleştirileceğini açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
BAE’den  243 Milyar Dolarlık Kripto Yatırımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bundan birkaç ay önce serbest bölgede kripto para alım satım işlemlerinin yapılmasına izin verilen Birleşik Arap Emirlikleri’nde, büyük yatırım firmalarından biri olan Abu Dabi’li Mubadala Investment Company’den dev kripto para girişimi geldi.

Kriptolara Şüphe İle Bakmıyorum

ABD medyasından CNBC’ye bir röportaj veren Birleşik Arap Emirlikleri’nin dev şirketin CEO’su Haldun El Mübarek, kripto para ekosistemi ile ilgili artık şüpheci bir şekilde davranmadığını dile getirdi ve bazı alanlara yatırım gerçekleştirdiklerini açıkladı:

“Bence Kripto paralar gerçek. 2 sene önce 200 milyar dolar piyasa değeri vardı. Şimdi ise 2,5 trilyon dolar ve artıyor. Birçok insan ve şirket, bu sektöre şüpheci bakıyor ama ben artık endüstriyi şüphe duyulacak sektörler kategorisine koymuyorum. Regülasyonlar da kripto paraların yeri bir sisteme dönüşmesine yardımcı olacaktır”

Dedi.

 Mubadala şirketi yönetimi altında şu anda 243 milyar dolarlık bir varlık başta olmak üzere hem Birleşik Arap Emirlikleri’nin hem de dünyanın en prestijli ve büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olarak ön plana çıkmayı başarıyor. Abu Dabi merkezli şirketin CEO’su; kripto para, blok zinciri ile enerji ekosistemleri çerçevesinde yatırımlar gerçekleştirdiklerini açıkladı fakat konuyla alakalı detay vermekten kaçındı. Son zamanlarda kripto paralar ile madencilik hususunda çok ciddi adımların atıldığı ülkenin Dubai kentinde kısa süre önce dünya dijital madencilik zirvesi organize edilmiş ve Phoenix Tech şirketi, Bitmain’in Ortadoğu bölgesi distribütörü olan Phoenix Store firması ile bağlantılı bir şekilde faaliyet gösteriyor.

 Birleşik Arap Emirlikleri, kripto para dünyasına yatırım yapan ne ilk ülke ne de son ülke olacak. Almanya merkezli faaliyet gösteren bankalardan 1 trilyon euro değerinde kripto para adımı gerçekleştirildi. Diğer taraftan El Salvador hükümeti tarafından kripto para alımları dur durak bilmiyor. Yakın zaman içerisinde bütün dünya devletlerinin, kripto paralara çok daha fazla yatırım yapacakları bilinen bir gerçek. 2022 senesi içerisinde çıkacak dijital Türk Lirası ile beraber Türkiye’de ikamet eden vatandaşların büyük bir bölümünün kripto paralara ilgi duyacağı ve yatırımlarının çoğunu altına değil, dolar ve euro değil, baştan sona kadar kripto para dünyasına yapacakları bilinen bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Kripto para dünyasından son dakika gelişmeleri ve çok daha fazlasını finans365.com adresinden takip edebilirsiniz.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP