Doların Ateşini Sündürmeye Çalışan Erdoğan, Nebati Ve Kavcıoğlu İle Görüştü!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Doların Ateşini Sündürmeye Çalışan Erdoğan, Nebati Ve Kavcıoğlu İle Görüştü!

Doların Ateşini Sündürmeye Çalışan Erdoğan, Nebati Ve Kavcıoğlu İle Görüştü!

Türkiye piyasalarında Amerikan dolarının 15 liraya dayanması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat bank, Vakıfbank, Halkbank genel müdürleri; Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası  aşkanı Şahap Kavcıoğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile çok kritik bir toplantı gerçekleştirdi. 5 saat devam eden toplantıda döviz kurunda meydana gelen artışlar başta olmak üzere yeni ekonomi modelinin nasıl olacağı konuşuldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
Doların Ateşini Sündürmeye Çalışan Erdoğan, Nebati Ve Kavcıoğlu İle Görüştü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kamu bankalarının genel müdürleri ile 5 saat süren kritik bir toplantı gerçekleştirdi.

 Kritik toplantı, 5 saat sürdü!

Üsküdar’da bulunan cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü’nde basına kapalı bir şekilde gerçekleştirilen toplantı saat 15.00’de başladı ve 5 saat devam etti. Toplantı ile alakalı henüz bir açıklama ise taraflardan gelmedi.

 Toplantıda Konuşulanlar

CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak, 5 saat süren toplantının sonrasında:

“Özellikle döviz kurundaki artışlar ve yeni ekonomi modelini neler getireceği tartışıldı. Gün içerisinde dolar kurunda yükseliş olmuştu. Merkezde doğrudan müdahale yaparak kurun, kısmi olarak aşağıya indiğini gördük. Toplantının sonunda herhangi bir açıklama yapılmadı.”

Bilgisini paylaştı.

TCMB’den Dolara 4.Müdahale

Haftanın ilk işlem gününde Amerikan dolarında meydana gelen hareketlilik sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Merkez bankasından piyasaya satım şeklinde müdahale geldi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada:

“Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir.”

Denildi.

 Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, 1 Aralık Çarşamba günü, 3 Aralık Cuma ve 10 Aralık Cuma günlerinde de yine aynı şekilde Amerikan dolarının Türkiye piyasalarında yükselmesine karşı piyasaya milyarlarca dolar satışı şeklinde müdahalede bulundu.

 Gözler, Merkez Bankası’nın faiz kararında!

İş dünyası başta olmak üzere ekonominin pek çok kesimi, perşembe günü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından yapılacak kritik toplantının akabinde saat 14’te açıklanacak Merkez Bankası’nın faiz kararında olacak. Merkez Bankası, kasım ayı içerisinde gerçekleştirmiş olduğu toplantıda, %16 seviyesinde bulunan politika faizini 100 baz puan (1 puan) indirerek %15 seviyesine çekmişti. Yine aynı şekilde Merkez Bankası, eylül ve ekim aylarında da yine aynı şekilde politika faizini toplamda 300 baz puan indirme kararı almıştı.

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada:

“Fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda enflasyonda kararlı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşuna ve orta vadeli %5 hedefine ulaşıncaya kadar elindeki tüm araçları kararlılık ve kullanmaya devam edecektir.”

Açıklaması yapıldı..

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP