Altın Yatırımcıları Dikkat, Gram Fiyatı  O Seviyeden İşlem Görüyor!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Yatırımcıları Dikkat, Gram Fiyatı  O Seviyeden İşlem Görüyor!

Altın Yatırımcıları Dikkat, Gram Fiyatı  O Seviyeden İşlem Görüyor!

Gram altın fiyatı, güne yükselişle başlamasının sonrasında 818 lira seviyesinden alım satım işlemlerine tabi tutuluyor. Aynı dakikalar içerisinde çeyrek altın 1342 lira olurken Cumhuriyet altını ise 5564 liradan satışa sunuluyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Altın Yatırımcıları Dikkat, Gram Fiyatı  O Seviyeden İşlem Görüyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar kurunda dün meydana gelen düşüşe paralel bir şekilde değer kaybı yaşayan altının gram fiyatı, önceki günü ise kapanışın yaklaşık olarak yüzde 0.2 altında 794 liradan tamamladı. Gram altın fiyatı, sabah saatlerinde bir değer kazancı ile başlamasının sonrası 17.00 itibariyle bir önceki günkü kapanışa oranla yüzde 2.71 artış gerçekleştirdiği ve böylelikle 818 liradan işlem görüyor.

 Cumhuriyet Altını Ne Kadar, Çeyrek Altın Ne Kadar?

Aynı dakikalar içerisinde çeyrek altın 1342 liradan alım satım işlemlerine tabi tutulurken Cumhuriyet altını ise 5564 liradan satışa sunuluyor. Ons altın fiyatı ise şu dakikalar içerisinde önceki bir kapanışa paralel bir şekilde 1786 dolardan işlem görüyor. Analistler, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (FED) yarın açıklayacağı para politikası kararlarının öncesinde altının ons fiyatının yatay bir şekilde işlem görmesini beklediklerini dile getiriyor.

İşte Altında Teknik Seviyeler!

Artış gösteren enflasyon rakamlarının, Amerikan Merkez Bankası’nın kararlı tutumunun devam edilmesine sebep olabileceği beklentileriyle  küresel dolar talebinin ise artış göstereceğini dile getiriliyor analistler. Yurt içerisinde başta dolar kurunda meydana gelen artışa paralel bir şekilde altın fiyatlarındaki artışın ivme kazandığını kaydediyor analistler. Yine aynı şekilde piyasa uzmanları tarafından yapılan açıklamalara göre hafta boyunca dünyanın tamamını da gerçekleştirilecek merkez bankaları para politikaları kurullarının gerçekleştirecekleri toplantılarının varlık fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceği özelinde etkileyici rol alacağını ifade ederek, bugün ise ABD‘li üretici fiyat endeksi ile euro bölgesinde sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini ve yeni tip koronavirüsü salgınına yönelik haber akışlarının ise yatırımcıların odağında bulunmayı sürdürdüğünü dile getiriyorlar. Teknik açıdan konuya bakıldığında ise altın fiyatında 1770 ile 1155 doların destek olarak ön plana çıktığını dile getiren uzmanlar, 1790 doların ise direnç konumunda bulunduğunu açıklıyor. 

Amerikan Merkez Bankası’nın enflasyon ve faiz verilerini paylaşmasından sonra altın fiyatlarında nasıl bir değişiklik meydana geleceğini merak ediyorsanız finans365.com sitesinden ayrılmayınız…

 

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP