DOLAR

32,3789

0.16%
EURO

34,9661

-0.34%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
Asgari Ücrette Hangi Rakamlar Teklif Edildi, Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Asgari Ücrette Hangi Rakamlar Teklif Edildi, Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Asgari Ücrette Hangi Rakamlar Teklif Edildi, Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?

Türkiye'de 7 milyondan fazla vatandaşın adeta kilitlendiği asgari ücret rakamlarında beklenmedik bir gelişme meydana geldi. Dün, asgari ücret tespit komisyonunun toplanıp asgari ücreti açıklaması bekleniyordu ancak toplantı yapılmadı. Toplantıya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, yeni asgari ücret rakamının ise bu hafta içerisinde bütün Türkiye kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. İşçi tarafı, Asgari ücretin net 4000 lira olmasını bekliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Asgari Ücrette Hangi Rakamlar Teklif Edildi, Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet, işçi ve işveren temsilcilerinden oluşturulan asgari ücret tespit komisyonu, 2022 senesi içerisinde geçerli olacak asgari ücret rakamının ne kadar olacağını tespit etmek amacıyla 3 defa bir araya geldi. Komisyonun gerçekleştirmiş olduğu son toplantısının dün yapılması planlanıyordu fakat taraflar toplanmadı ve konu ile ilgili herhangi bir açıklamada yapılmadı. Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ve dolaylı olarak ise bütün vatandaşları oldukça yakından ilgilendiren yeni asgari ücret rakamının bu hafta içerisinde netlik kazanması bekleniyor.

 İşçilerin Kırmızı Çizgisi 4000 TL

Bunlar resmi plan ve programlar fakat gayri resmi görüşmelerde devam ediyor. Yapılan görüşmeler akabinde nasıl bir tablonun ortaya çıkacağını hep birlikte bekleyip göreceğiz. Hükümet, işveren ve işçi temsilcileri masada var. İşçi, insanca ve yaşanılabilir bir rakam olmasını talep ediyor. İşçi kesiminin kırmızı çizgisinin 4000 TL olduğu açıklandı yani 4000 TL’nin altında bir rakam gelmesi durumunda imza atmayacaklarını söylüyorlar. İşveren kesimi ise şimdilik 3500 TL rakamının uygun olduğunu ve bunun üzerine çıkılması açısından devletten yardım beklediklerini söylüyor.

 İşveren, 3500 Liranın Üstüne Çıkmak Amacıyla Devletin Yardım Bekliyor

Asgari ücretin ne kadar olması gerektiği ile ilgili işveren tarafına bakıldığında ise işveren de aklındaki rakamı telaffuz etti ve Türkiye istatistik kurumu verilerinin baz alındığını söyledi. Türkiye istatistik kurumuna göre hesaplama yaptıklarını ve buna göre en az 3 bin 500 liranın asgari ücret açısından uygun olduğunu düşünüyorlar. Ancak 3500 TL’nin üzerine çıkmak amacıyla devletten çeşitli vergi ve diğer desteklerini beklediklerini de söylüyorlar. Asgari ücret tespit komisyonu, bu hafta içerisinde toplanacak ve asgari ücretin tam olarak net bir şekilde ne kadar olacağını açıklayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP