DOLAR

32,5326

0.1%
EURO

34,9959

-0.12%
ALTIN(gr)

2.438,27

0,12%
BİST 100

%
Bakanlıktan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması!

Bakanlıktan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması!

2022 senesi içerisinde asgari ücret zam oranının ne kadar olması gerektiği ile ilgili oluşturulan asgari ücret tespit komisyonunun yapacağı 4. toplantıya yönelik belirsizlik devam ediyor. Milyonlarca vatandaş, 4. toplantının yapılacağı tarihi merakla beklerken; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ise konuya yönelik bir açıklamada bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Bakanlıktan Son Dakika Asgari Ücret Açıklaması!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye‘de yaşayan milyonlarca asgari ücretli vatandaş, asgari ücret tespit komisyonundan 2022 senesi içerisinde asgari ücretin tam olarak ne kadar olacağını açıklaması yapmasını bekliyor. Komisyon, şimdiye kadar 3 defa bir araya geldi. İşverenlerin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 3 toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, geçen birkaç senenin aksine bu sene asgari ücret rakamının daha erken bir şekilde açıklanacağını dile getirerek, en son 14 Aralık 2021 senesinde yapılan zam görüşmelerinin birlikte incelenmesini beklediklerini açıklamıştı. Komisyon 4. defa toplanacak ancak bu toplantı daha yapılmadı. İşçiler ve işverenler, toplantıya yönelik herhangi bir açıklama yapmadı. Toplantının ise bugün yapılması beklenmiyor. İçinde bulunduğumuz hafta içi asgari ücret tespit komisyonunun 2022 senesi içerisinde asgari ücret oranı ne kadar olması gerektiğini açıklaması bekleniyor.

 İşçiler Ve İşverenler Uzlaştı

İşçiler ve işverenlerin, %14 şeklinde belirlenen SGK prim paylarının 5 puan indirim yapılması talebinde fikir birliğine vardıkları ve aynı zamanda iktidar tarafının da bu konu ile alakalı çalışma yürüttüğü açıklandı. İşveren ile işçiler arasında bir vergi dilimine senelik brüt asgari ücret miktarının çekilmesi ile 5 senedir uygulanan asgari ücret işveren desteğinin toplu iş sözleşmeli yerlerde %6 şeklinde uygulanması; toplu sözleşme olmayan işyerlerinde ise %3 şeklinde uygulanması taleplerinde uzlaşma sağlandığı ve bu konu ile ilgili çalışmaların devam ettiği açıklandı.

 Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. Toplantısı Ne Zaman Yapılacak?

Türkiye işverenler Sendikası konfederasyonu Genel sekreteri Akansel Koç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığından şimdilik kendilerine toplantı ile alakalı herhangi bir çağrı gelmediğini ve net bir tarihin de olmadığını açıkladı. Koç, istekleri ile alakalı çalışmaların devam ettiğini açıklayarak,

“Kendi hesaplarını da yapıyorlar hazine tarafından. Hem SGK, hem de vergi ile ilgili taleplerimiz var. Onların çalışmaları devam ediyor “

Dedi.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP