DOLAR

32,5807

0.28%
EURO

35,0156

0.11%
ALTIN(gr)

2.460,79

1,03%
BİST 100

%
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Sürpriz Asgari Ücret Çıkışı!
  • Finans 365
  • Gündem
  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Sürpriz Asgari Ücret Çıkışı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Sürpriz Asgari Ücret Çıkışı!

İstanbul'da organize edilen ‘Aile Destekleri Sigortası Lansmanı’nda kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olduklarında hayata geçirecekleri projelerden bahsetti ve şu anda devam eden asgari ücret görüşmeleri ile alakalı dikkat çeken ifadeler kullandı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Sürpriz Asgari Ücret Çıkışı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücrete yönelik 384 doların karşılığı olan Türk lirasını versinler önerisinde bulundu. CHP genel başkanının sözünü ettiği rakamın ise Türk lirasına karşılığı şu anda 5480 lira yapıyor.

Cumhuriyet Halk partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da düzenlenen aile destekleri sigortası lansmanında iktidara gelmeleri halinde uygulayacakları aile sigortasının kapsamı ile ilgili bilgiler paylaştı. Arkasındaki grafikte ise vaatlerini peş peşe sıralayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, maddi durumu kötü olan ailelere gerek görülmesi halinde asgari ücretin de yukarısında bir destek verileceğini açıkladı.

 384 Doların Karşılığı Ne İse Onu Asgari Ücretliye Versinler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yapmış olduğu konuşmada şu aralar sürmekte olan asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarına yönelik çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, 7 milyondan çok insanın merakla beklediği 2022 senesi asgari ücret zam rakamlarına yönelik, 384 doların karşılığı olan Türk lirası ne kadar ise asgari ücretliye onu versinler dedi. CHP liderinin bahsettiği rakam ise an itibariyle 5400 TL gibi bir rakam yapıyor.

Aile Öncelikli Bir Sigorta Dalınan Geliştirilmesi

Kürsüye çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından ön plana çıkan satır başları şöyle:

‘Aile destekli sigortası, aileyi destekleyen bir sigorta. Aileyi önceleyen, mutluluğunu ve ekonomik güvencesini sağlayan bir sigorta dalı. Peki çıkmayan bir yasanın, olmayan bir sigorta dalının öngördüğünü hepimiz yeteri kadar kavrayabildik mi? Bunu hayata geçirmek için neler yapabiliriz düşündük mü?

Tüm Bunlar Yerine Geldiğinde Görevimizi O Zaman Yapmış Olacağız

Her bir kadın yurttaşımız, kardeşimiz… Anayasanın öngörmüş olduğu kriterleri yerine getirilmesi açısından çaba harcayacak. O zaman Cumhuriyet Halk partili kadınlar olarak görevinizi yapmış olacaksınız. Ailenin temel direğinin kadın olduğunu aslında bütün erkekler de kabul etmiştir. Ailenin güvenliği de yine aynı şekilde kadının elindedir. Devlet denilen kurum, kanunun öngörmüş olduğu bu temel kriteri ne ölçüde yerine getirdi? Milyonlarca işsiz vatandaşımız mevcut. Pazar atıklarından beslenen yüz binlerce insan var. Atıkları toplayanların ağırlıklı bir şekilde kadın olduğunu hemen hepimiz her gün görüyoruz. Evde çocuğuna yemek de yapmak amacıyla pazar artıklarını evine götüren yüz binlerce kadın var.

 

Kadın yoldaşlarımın dikkatine… Muhatap olduğumuz kadın kardeşlerimize kararlılık ve inançla haklarını mutlaka ama mutlaka anlatacaksınız. Öz güven içerisinde anlatacaksınız. Problemlerin nasıl çözüleceğine yönelik çeşitli çözüm önerilerinde bulunacaksınız. 20 senedir Türkiye‘yi yöneten bir siyasal partinin devleti ve milleti hangi noktaya taşıdığını dile getireceksiniz. Anayasanın tek tek bireye vermiş olduğu hakların nasıl ve ne şekilde kullanılması gerektiği ile ilgili her şeyi ama her şeyi kadın kardeşlerimize anlatacaksınız. ifadelerini kullandı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP