DOLAR

32,3865

0.19%
EURO

35,0586

-0.1%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,25%
BİST 100

%
SPK’dan 2021 Senesi Yatırım/Sermaye Analizi

SPK’dan 2021 Senesi Yatırım/Sermaye Analizi

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, son 1 sene içerisinde yatırımcı sayısının 1.9 milyondan 2.4 milyona çıktığını ve aynı zamanda pay piyasası senelik işlem hacminin ise 6 trilyon liradan 7.3 trilyon liraya yükseldiğini kaydetti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
SPK’dan 2021 Senesi Yatırım/Sermaye Analizi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği 23. olağanüstü genel kurul toplantısı İstanbul’da organize edildi. Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği olağanüstü genel kurul toplantısından yapılan açıklamaya göre toplantı Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu:

“Son 1 yılda yatırımcı sayısı 1.9 milyondan 2.4 milyon açıktı. Pay piyasası yıllık işlem hacmi ise 6 trilyon liradan 7.3 trilyon liraya yükseldi.”

Dedi.

 Elektronik genel kurul sistemi üzerinden Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği üyelerinin katılım sağlaması ile gerçekleştirilen 23. olağanüstü genel kurul toplantısında 2021 senesi ele alındı, 2022 hedeflerine ilişkin gündem maddeleri masaya yatırıldı. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, bir sene içerisinde yatırımcı sayısının 1.9 milyondan 2.4 milyona yükseldiğini ve aynı zamanda piyasasının senelik işlem hacminin ise artış göstererek 6 trilyon liradan 7.3 trilyon liraya çıktığını kaydetti. SPK başkanı, bu sene gerçekleştirilen ve toplam büyüklüğü ise 21.6 milyar liraya yükselen 52 halka arz işlemi ile pay piyasalarının bağlayıcılığını büyük ölçüde artış yaşadığını vurguladı. Sermaye piyasalarının önemli gelişmeler gösterdiği bir seneyi daha geride bıraktıklarını açıklayan SPK başkanı, şu ifadelere yer verdi:

“Yüksek bir ivme yakalamış olmamıza rağmen ilk 1000 sanayi ve hizmet şirketinin çok büyük çoğunluğunun hala borsadan uzak ve piyasa kapitalizasyonu-milli gelir oranımızın benzerleri bize göre düşük aldığı açıktır. Talep tarafında ise yurtiçi tasarruf sahiplerinin finansal varlıkların de pay senetlerinin oranı %50 civarındadır. Rakamlara, sevindirici gelişmelerin yanında pay piyasalarının Türkiye ekonomisi için öncelikler arasında kalması gerektiğini göstermektedir. Piyasanın hak ettiği seviyeye taşıyabilmek için ise daha büyük adımlar atmamız gerektiği açıktır. Bunu başarabilmek için takdir edersiniz ki aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerinin de büyük düşünmesi, küçük hesaplar peşinde koşmaması gerekmektedir. Bu vesile ile, özellikle halka arzları dağıtımı konusunda mevzuatı dolanarak sermayenin tabana yayılmasını engelleyecek her türlü girişimden uzak durulması gerektiğini bir kez daha vurgulamak isterim.”

İfadelerine yer verdi.

2021’de Sermaye Piyasalarımızda Güzel Gelişmeler Yaşadık

Borsa İstanbul genel müdürü Korkmaz Ergun ise bu sene sermaye piyasalarında çok güzel gelişmelere tanıklık ettiklerini dile getirerek, halka arz uygulamalarında hem halka arz sayısı hem de halka arza tutarı olarak meydana gelen yükseliş, endeksindeki artış, işlem hacmimizdeki artışa, yatırımcı sayısında meydana gelen yükseliş ve benzeri pek çok yönüyle ele aldığımızda, başarılı bir 2021 senesini daha geride bırakıyoruz şeklinde ifadeler kullandı.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP