DOLAR

32,5730

0.26%
EURO

34,9982

0.06%
ALTIN(gr)

2.459,61

0,98%
BİST 100

%
Kripto Para Vurgununda Emniyet Müdürü Gözaltına Alındı

Kripto Para Vurgununda Emniyet Müdürü Gözaltına Alındı

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık Ve Organize Şube ekipleri tarafından düzenlenen kripto para operasyonu bağlamında 2. Sınıf emniyet müdürü K.A Ankara'da gözaltına alındı. Diğer taraftan Türkiye futbol federasyonu temsilciler kurulu başkanı olan K.A. polis nezaretinde Trabzon'a götürüldü.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Kripto Para Vurgununda Emniyet Müdürü Gözaltına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na, Ankara merkezli kurulan bir firma ile yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunulmasının sonrasında, Trabzon Emniyet müdürlüğü, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ekipleri düğmeye bastı. Polis, ekim ayı içerisinde Trabzon merkezde 12 ilde eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirerek 16 kişiyi gözaltına almıştı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan,  firmanın yönetim kurulu başkanlığını gerçekleştiren ve Trabzon’da bir banka şubesinde çalıştığı dönem içerisinde müşterilerin hesaplarından zimmetine para geçirdiği için görevinden ihraç edilen Başak Şentürk ile babası Zekai Şentürk, ‘nitelikli dolandırıcılık‘ suçlarını işledikleri şüphesi ile tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 Emniyet Müdürü De Gözaltına Alınanlar Arasında

Kripto para dolandırıcılığı ile soruşturmaya devam edilen Trabzon Cumhuriyet başsavcılığı talimatı ile Türkiye futbol federasyonu temsilciler kurulu başkanı olan ikinci sınıf emniyet müdürü K.A. Ankara’da gözaltına alındı. İfadesine başvurulmak amacıyla polis nezaretinde Trabzon’a gönderilen Emniyet müdürünün, savcılığın başlatmış olduğu soruşturmanın geniş kapsamlı olarak devam etmesi açısından halen gözaltında tutulduğu açıklandı. Diğer taraftan çalıştığı bankadan zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle görevinden ihraç edilen Başak Şentürk ile babası, saadet zinciri yapısı ile aralarında eski teknik direktörler, futbolcular, hakemler, adliye çalışanları ile polislerin de bulunduğu kişilerden yaklaşık olarak 450 milyon lira topladıkları ortaya çıkmıştı.

 Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı doğrultusunda polis ekipleri, Ankara başta olmak üzere pek çok ilde kripto para dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla pek çok kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek zanlılardan bir emniyet müdürünün de olması dikkatlerden kaçmadı. Son dönemlerde Türkiye’de kripto para borsalarının yapmış oldukları dolandırıcılık suçlarına bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılık ile kripto para alım satım işlemlerinin aynı cümle içerisinde yer alması başta katılımcılar olmak üzere bu piyasada para kazanmak isteyen yatırımcıları korkuturken, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan araştırma ve soruşturma neticesinde çalışmaların halen devam edildiği ve başta emniyet Müdürü olmak üzere pek çok kişinin işlemleri halen sürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP