DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Kripto Depreminin Sebebi Olarak Bu İki Faktör Gösteriliyor

Kripto Depreminin Sebebi Olarak Bu İki Faktör Gösteriliyor

Amiral gemisi Bitcoin öncülüğünde başlayan düşüş dalgası, kripto para birimlerini olumsuz bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Bitcoin, 10 Kasım 2021 tarihinde tarihi zirvesini 69 bin dolar seviyesi ile test etmiş ve çok hızlı bir şekilde bu seviyeden uzaklaşmıştı. İkinci sırada yer alan ether kripto para birimi ise uzunca bir aradan sonra 4 bin doların altına geriledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:00
Kripto Depreminin Sebebi Olarak Bu İki Faktör Gösteriliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meydana gelen bu düşüşte ise Amerikan Merkez Bankası’nın faiz toplantısından çıkacak kritik mesajlar ve ABD borsalarındaki ani düşüşün etkili olduğu öne sürülüyor.

Kripto varlıklarda değer düşüklüğü derin bir hal almaya başladı. Bundan 1 ay önce 69 bin dolarla tarihi zirvesini gören Bitcoin kripto para birimi bugün 46.000 dolar seviyesinden alım satım işlemlerine tabi tutulduğunda meydana gelen değer düşünün ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gözler önüne serildi. Tarihi zirvesinden yaklaşık olarak %34 oranında bir kayıp ile alım satım işlemlerine devam eden Bitcoin kripto para biriminin düşüş listesinde ikinci sırada ether kripto para birimi yer alıyor. Bundan 1 ay önce 4865 dolar ile tarihi rekorunu gören ethereum, şimdilik 3700 dolar seviyesinde işlem görüyor

 Kripto Düşüşünde FED Etkisi

Amerikan Merkez Bankası’nın yarın gerçekleştireceği faiz açıklaması ile beraber piyasalar artık bundan sonra yönünü belirlemeye çalışacak. Amerikan Merkez Bankası’nın son 39 senesinin zirvesine çıkan enflasyon rakamlarını düşürmek amacıyla faiz artırım girişimini erken bir tarihe çekmesi ihtimali ile varlık alım azaltımının daha da yükseltilmesi beklentileri kripto para birimlerinin de fiyatlarında ciddi manada değişiklik yaşanmasına sebep olacak. Küresel ekonomide meydana gelen enflasyon problemini çözmek amacıyla merkez bankaları faiz artırımlarını hızlandırmaya başladı. Amerikan Merkez Bankası’nın faiz artırması durumunda dolara yönelim artış gösterecekken, diğer varlıklarda ise düşüş meydana gelmesi öngörülüyor.

 ABD Borsaları Da Düşüşten Nasibini Aldı

Amerikan borsalarında meydana gelen değer düşüşü, kripto varlıkları da etkiledi. ABD piyasalarında meydana gelen sert düşüş, yatırımcılar arasında korku ikliminin meydana gelmesine sebep oldu.

 Yarın gerçekleştirilecek Amerikan Merkez Bankası enflasyon ve faiz oranı toplantısının hemen akabinde Amerikan borsaları başta olmak üzere kripto para borsalarında meydana gelecek değişimler ve çok daha fazlasını bu satırlardan takip edebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP